Toko roti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Toko roti di Brussels (Bèlgi)

Bakery minangka perusahaan sing ngasilake lan adol panganan adhedhasar tepung sing dipanggang ing oven kaya ta roti, cookie, kue, kue-kue, lan pai .[1] Sawetara toko roti uga dikategorikake minangka kafe, nyedhiyakake kopi lan teh kanggo pelanggan sing pengin nggunakake roti panggang ing papan kasebut. Kue item sing uga digawe ing paling bakeries saindhenging donya. Sawetara toko roti nyedhiyakake layanan kanggo acara-acara khusus (kaya ta pesta pernikahan, ulang taun, pesta ulang tahun, acara jaringan bisnis, lsp) utawa produk panggang khusus kanggo wong sing alergi utawa sensitivitas panganan tartamtu (kaya ta kacang, kacang, susu utawa lem, lsp) . ). Toko roti bisa nyedhiyakake macem-macem desain kue kaya ta kue lembar, kue lapis, kue pengantin, kue bertingkat, lsp. Bakeries uga spesialis ing jinis tradisional utawa tangan-digawe saka produk baking digawe karo lokal digiling glepung, tanpa agen bleaching glepung utawa agen perawatan glepung, baking apa iki kadhangkala disebut minangka seniman roti.[1]

Stroberi Cupcakes (roti panggang khusus)

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b lang