Pai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pie
Tarte aux poires 2a.jpg
A pear pie
Woworan pokokPie shell
VariasiSweet pies, savoury pies
Buku masakan: Pie  Médhia: Pie

Pie yaiku olahan panganan di panggang sing biasane digawe saka selai adonan jajanan sing isine ngisi macem-macem bahan sing legi utawa gurih. Pai legi bisa diisi karo woh-wohan (kaya ing pie apel ), kacang-kacangan ( pai pecan ), gula coklat ( pie gula ) utawa sayuran legi ( pai rhubarb ). Pai gurih bisa diisi karo daging (kayata ing steak pie utawa patty Jamaika ), endhog lan keju ( quiche ) utawa campuran daging lan janganan ( pie pot ).