Pastry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pastries
Palmeras de hojaldre 1.jpg
Palmier pastries
Panggonan asalWorldwide
Woworan pokokOften flour, sugar, milk, butter or shortening, baking powder, eggs
Buku masakan: Pastries  Médhia: Pastries

Kue kue yaiku adonan glepung, banyu lan shortening (lemak padat, kalebu butter ) sing bisa gurih utawa legi. Kue manis sing asring digawe roti manis yaiku roti panggang . Tembung "kue-kue" nuduhake pirang-pirang jinis produk panggang sing digawe saka bahan kaya ta tepung, gula, susu, mentega, pemendekan, bubuk roti, lan endhog . Tart cilik lan produk panggang manis liyane diarani kue kering . Piring jajanan sing umum kalebu pai, tart, quiches, croissant, lan pasta . Kue uga bisa ngrujuk menyang adonan jajanan,[1] saka ngendi produk panggang kasebut digawe. Adonan kue digulung lancip lan digunakake kanggo basis produk panggang.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng OED