Pastry

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pastries
Palmeras de hojaldre 1.jpg
Palmier pastries
Panggonan asalWorldwide
Woworan pokokOften flour, sugar, milk, butter or shortening, baking powder, eggs
Buku masakan: Pastries  Médhia: Pastries

Kue kue yaiku adonan glepung, banyu lan shortening (lemak padat, kalebu butter ) sing bisa gurih utawa legi. Kue manis sing asring digawe roti manis yaiku roti panggang . Tembung "kue-kue" nuduhake pirang-pirang jinis produk panggang sing digawe saka bahan kaya ta tepung, gula, susu, mentega, pemendekan, bubuk roti, lan endhog . Tart cilik lan produk panggang manis liyane diarani kue kering . Piring jajanan sing umum kalebu pai, tart, quiches, croissant, lan pasta . Kue uga bisa ngrujuk menyang adonan jajanan,[1] saka ngendi produk panggang kasebut digawe. Adonan kue digulung lancip lan digunakake kanggo basis produk panggang.

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng OED