Croissant

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Croissant
Croissant.jpg
Croissant kang siap dihidangake
Informasi
Asal Austria
Dhaérah Wina,
Penyajian lan bahan
Bahan adonan puff pastry

Croissant utawa roti bulan sabit iku jinis roti kang digawe saka adonan puff pastry.[1] Roti croissant uga sinebut kanthi sesebutan roti Prancis Croissant [waca: krwa’song] pisanan karipta ing taun 1683 ing Wina, Austria kanggo ngrayakake kalahe pasukan muslim Turki kang ngepung kutha iku.[2] Croissant iku simbol saka gendéra Turki kang wujude bulan sabit (crescent). Mula nalika dhahar roti iku, kaya-kaya wis dhahar kutha Turki lan kaum Muslim liyane.

Miturut carita, roti iki pisanan diripta déning wong Polen kanggo ngrayakake kamenangane pasukan Perancis ing taun 732 serbuan pasukan Muslim kang paling nemtokake ing The Battle of Tours. Nanging wujude kang arep kaya bulan sabit diripta ing taun 1683.

Nganti tekan seprene, French Croissannt (Roti Prancis) isih manggon ing pangonan kang penting lan kaurmat ing sakabehing sarapan kang wis sumadya ing sadhuwuring meja makan wong-wong Éropah lan Amerika. Nanging, akèh kang ora ngerti yèn roti kang didhahar iku ana gegayutane karo pertempuran sengit luwih saka 1200 taun kepungkur.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Croissant SMF: Croissant Oleh Sufi S Yahyono
  2. ^ (id)forum.vivanews.com Sejarah Gelap Roti Croissant


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Croissant&oldid=1091655"