Rugelach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rugelach
Chocolate rugelach
Chocolate rugelach
JinisPastry
Panggonan asalPoland[1][2][3]
Tlatah utawa prajaIsrael and Jewish (Poland and Central Europe).
Woworan pokokDough: sour cream or cream cheese
Filling: any of raisins, walnuts, cinnamon, chocolate, marzipan, poppy seed, or fruit preserves
Buku masakan: Rugelach  Médhia: Rugelach

Rugelach ( /ˈrɡələx/ ROO-gəl-əkh ; Yiddish rōgaleḵ lan basa Ibrani: רוגלךrūgəlaḵ ), ejaan liyane: rugelakh, rugulach, rugalach, ruggalach, roggelach, rogelach (kabèh jamak), rugalah, rugulah, rugala, roogala (tunggal), minangka produk pastry sing diisi sing asale saka komunitas Yahudi ing Polandia . Iki misuwur banget ing Israel, umume ditemokake ing pirang-pirang warung lan toko roti. Iki uga minangka panganan kawentar ing antarane wong-wong Yahudi ing diaspora .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Rugelach". Food. Dibukak ing 28 March 2019.
  2. AMERICA, CULINARY INSTITUTE OF. "Rugelach: A bite-sized Hanukkah tradition". Daily Herald. Dibukak ing 28 March 2019.
  3. Boyle, Tish (10 December 2007). "The Good Cookie: Over 250 delicious recipes, from simple to sublime". Houghton Mifflin Harcourt. Dibukak ing 28 March 2019 – via Google Books.