Linzer torte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Linzer torte
Foto.Linzertorte.JPG
Jeneng liyanéLinzertorte
JinisCake
Panggonan asalOstenrik
Tlatah utawa prajaLinz
Woworan pokokFlour, unsalted butter, egg yolks, lemon zest, cinnamon, lemon juice, ground nuts (usually hazelnuts, or walnuts or almonds), redcurrant jam
Buku masakan: Linzer torte  Médhia: Linzer torte

Linzer torte minangka jajanan tradisional Ostenrik, sawijining bentuk shortcake sing diawetake kanggo ngreksa woh-wohan lan irisan kacang kanthi desain kisi ing sisih ndhuwur. Kutha iki dijenengi sawise jeneng kutha Linz, Ostenrik .

Linzer torte punika cendhak banget, crumbly jajanan digawe saka glepung, unsalted butter, endhog yolks, linglang zest, kayu manis lan linglang jus, lan lemah perkakas, biasane hazelnuts, nanging malah walnuts utawa almonds digunakake, dijamin karo Isi saka redcurrant, raspberry, utawa ngreksa aprikot . Ora kaya umume tort, biasane lapisan tunggal kaya pie utawa tart . Ditutupi lattice saka strip adonan lancip sing dilebokake ing ndhuwur woh-wohan. Kue kue disapu nganggo endhog putih sing diantemi entheng, dipanggang lan dihiasi nganggo perkakas.

Linzer torte minangka perawatan liburan ing tradhisi Ostenrik, Honggari, Switserlan, Jerman, lan Tirolean, sing asring dipangan nalika Natal . Sawetara toko roti Amerika Utara nawakake tzer Linzer minangka tart cilik utawa cookie