Krim (ombènan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Krim kasebut katon jelas, turah ing ndhuwur susu.

Krim minangka produk susu sing kasusun saka lapisan lemak sing luwih dhuwur sing dicithak saka sisih ndhuwur susu sadurunge homogenisasi . Ing susu sing ora homogenisasi, lemak, sing kurang kandhel, pungkasané munggah ing ndhuwur. Ing produksi industri krim, proses iki digawé cepet kanthi nggunakaké centrifuges sing diarani " separator ". Ing pirang-pirang negara, didol ing sawétara nilai gumantung saka total isi butterfat. Bisa di pepe nganti bubuk kanggo dikirim menyang pasar sing adoh, lan ngemot lemak jenuh sing akéh . [1] [2]

Krim sing dicelupke saka susu bisa uga diarani "krim legi" kanggo mbedakaké karo krim skim saka whey, produk sampingan keju . Krim Whey nduweni kandungan lemak sing luwih murah lan rasané luwih asin, kenceng lan "keju". [3] Ing pirang-pirang negara, krim biasané didol sebagian difermentasi: krim asem, crème fraîche, lan liya-liyané. Kaloro bentuk kasebut duwe akéh panggunaan kuliner ing masakan sing legi, pait, asin lan kicir.

Krim sing diprodhuksi sapi (utamané sapi Jersey ) angonan suketan alam asring ngemot pigmen karotenoid alami sing asale saka tanduran sing dipangan; iki menehi nada sing rada kuning, mula jenenge warna putih semu kuning: krim . Iki uga asale warna kuning butter . Krim saka susu wedhus, susu kebo banyu, utawa saka sapi sing dipangan ing njero ruangan ing pelet utawa gabah adhedhasar, putih.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Nutrition for Everyone: Basics: Saturated Fat - DNPAO - CDC". www.cdc.gov. Diarsipna saka sing asli tanggal 29 January 2014. Dibukak tanggal 16 June 2017.
  2. Choices, NHS. "Eat less saturated fat - Live Well - NHS Choices". www.nhs.uk. Dibukak tanggal 16 June 2017.
  3. ""Everything Is In Butter" - Kosher". 8 June 2013. Dibukak tanggal 16 June 2017.