Krim asem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Praupané krim asem

Krim asem (ing Inggris Amérika Lor, Inggris Inggris lan New Zealand Inggris ) utawa krim sing kecut ( Inggris Inggris ) yaiku produk susu sing diasilake kanthi fermentasi krim biasa kanthi jinis bakteri asam laktat .[1] Budidaya bakteri, sing dikenal kanthi sengaja utawa alami, ora ana krim lan nglebokake krim. Jenengé asale saka produksi asam laktat kanthi fermentasi bakteri, sing diarani pengaseman . Crème fraîche minangka salah sawijining jinis krim asem kanthi kandungan lemak sing dhuwur lan kurang rasa kecut.

Krim asem ing dhuwur roti

Cara gawé tradisional[besut | besut sumber]

Cara tradisional, krim ora digawé nganggo krim sing ngeculake ndhuwur fermentasi susu kanthi suhu kang pas. Iki uga bisa disiapake kanthi cara krim pasteurisasi kanthi budidaya bakteri sing ngasilake asam.[2] Bakteri sing tuwuh sajrone fermentasi ndadèkaké krim lan dadi luwih asem, cara alami kanggo nggawé.[3]

kentang garing kanthi saos asem lan saos sambel

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "What is sour cream. Sour cream for cooking recipes". Homecooking.about.com. 2010-06-14. Retrieved 2011-09-14.
  2. Branch, Legislative Services (2019-06-03). "Consolidated federal laws of Canada, Food and Drug Regulations". laws.justice.gc.ca.
  3. "Sour Cream". Bon Appétit. 2007-12-17. Retrieved 2015-03-21.