Crème fraîche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sajian saka crème fraîche

Creme fraîche (pronunciation Inggris: /ˌkrɛmˈfrɛʃ/, pocaping cara Prancis: [kʁɛm fʁɛʃ]  (Speaker Icon.svg listen)</img> , surem "krim seger") minangka produk susu, krim sing asem ngemot butterfat 10-45%, kanthi pH udakara 4,5. [1] Asam karo budaya bakteri . Aturan label Eropa negesake rong bahan kasebut kudu kalebu budaya krim lan bakteri. Dadi luwih saka woh lan barang sing dipanggang, uga ditambah karo sup lan saos. Iki digunakake ing macem-macem resep liyane. Krim asem minangka panganan sing padha, kajaba creme fraîche ora nguntungke lan kandungan lemak sing luwih dhuwur. Krim asam bisa ngemot agen penebalan sing ora diidini ing creme fraîche ing pirang-pirang wilayah. Jeneng crème fraîche basa Prancis, nanging krim asem sing padha bisa ditemokake ing sisih Lor Eropa, lan krim asam tradisional ( crema fresca ing basa Spanyol) sing digunakake ing Amerika Tengah mirip.

Wadah saka crème fraîche
Sup asparagus sing adhem nganggo crème fraîche lan peppercorn jambon
Raspberry kanthi crème fraîche lan gula

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Meunier-Goddik, L. (2004). "Sour Cream and Creme Fraiche". Handbook of Food and Beverage Fermentation Technology. CRC Press. doi:10.1201/9780203913550.ch8. ISBN 978-0-8247-4780-0., p. 181f