Agen kenthel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Slurry pati kentang

Agen utawa penebalan tebal minangka zat sing bisa nambah viskositas cairan tanpa ngganti sifat-sifat liyane. Kandhel sing bisa dipangan umume digunakake kanggo nglukis saos, sup, lan puding tanpa ngowahi rasa; kenthel uga digunakake ing cat, tinta, bahan peledak, lan kosmetik .

Thukulers uga bisa nambah suspensi bahan utawa emulsi liyane sing nambah stabilitas produk. Agen nglukis asring diatur minangka aditif panganan lan bahan kosmetik lan produk higienis pribadi . Sawetara agen penebalan yaiku agen gelling ( gellants ), mbentuk gel, larut ing fase cair minangka campuran koloid sing mbentuk struktur internal sing kohesif sing ringkih. Wong liya tumindak minangka aditif thixotropic mekanik kanthi partikel diskrit sing nempel utawa interlocking kanggo nolak galur .