Roux

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Saus adhedhasar roux

Roux ( /ˈr/ ) iku glepung lan lemak masak lan digunakake kanggo nggawe sauces .[1] Roux biasane digawé saka bagean tepung lan lemak sing padha.[2] Glepung ditambahake ing lemak utawa minyak sing cair ing ndhuwur kompor, dicampur nganti rata, lan dimasak nganti kecoklatan sing dikarepake . Mentega, titisan daging babi utawa lemak babi umume digunakake lemak. Roux digunakake minangka agen kanggo saos, duduh, sop lan kaldhu . Nyedhiyakake dhasar kanggo sajian, lan bahan-bahan liyane ditambahake sawise roux jangkep.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "roux Definition". Cambridge English Dictionary (in Inggris). Retrieved 2017-02-18.
  2. Berolzheimer, Ruth (1942). The American Woman's Cook Book. New York: Garden City Publishing. p. 307.