Daging bakon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Daging bakon

Bakon minangka produk daging sing digawé saka daging babi . Bakon digawé saka sawétara daging. Biasane digawé saka sisih kiwa, tengen lan mburi daging babi, kajaba ing Amerika Serikat, ing ngendi meh mesthi digawé saka weteng daging babi (umume diarani "belang", "lemak", utawa "gaya Amerika" ing njaba AS lan Kanada. ). Sisih sing dipotong duwe daging liyane lan sethithik lemak saka weteng.

Bakon bisa dipangan kanthi dibakar, digodhog, digorèng utawa digunakaké dadi bahan cilik miturut kasenengan