Karamèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caramel
Caramel-2.jpg
A saucer of liquid caramel
Panggonan asalUnknown
Tlatah utawa prajaUnknown
DigawéVarious claims
Woworan pokokSugar
Variasibrittles, pralines, crème brûlée, crème caramel, and caramel apple
Buku masakan: Caramel  Médhia: Caramel

Caramel ( /ˈkærəmɛl/ utawa /ˈkɑːrməl/ [1] [2] ) iku cuweran werna peteng-orange kitha produk digawe dening panas macem-macem gula . Bisa digunakake kanggo nggawe roso kanggo puding lan panganan cuci mulut, kanggo ngisi bonbon, utawa minangka topping es krim lan kastard .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. New Oxford American Dictionary (3rd ed.). New York: Oxford University Press. 2010. p. 260.
  2. The American Heritage Dictionary of the English Language (5th ed.). Boston: Houghton Mifflin Harcourt. 2011. p. 278.