Custard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Custard
Custard.jpg
A bowl of crème anglaise custard, dusted with nutmeg
AjanganDessert
Woworan pokokMilk or cream, egg yolks, sugar, vanilla
Buku masakan: Custard  Médhia: Custard

Custard minangka macem-macem persiapan kuliner adhedhasar susu utawa krim sing dimasak nganggo kuning endingnya kanggo nglukis, lan kadhang uga tepung, pati jagung, utawa gelatin . Gumantung saka resep, kastard bisa beda-beda ing konsistensi saka saus tipis ( crème anglaise ) nganti krim pastry kandel ( crème pâtissière ) sing digunakake kanggo ngisi éclairs . Panganan sing paling umum digunakake ing panganan cuci mulut utawa saus panganan cuci mulut lan biasane kalebu gula lan vanila ; nanging, penjaga gurih uga ditemokake, kaya ta, ing quiche .