Sélé woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fruit preserves
Strawberry jam on a dish.JPG
Strawberry jam, one type of common fruit preserve
JinisSpread, Condiment
Woworan pokokFruits or vegetables; sugar, honey or pectin
Ènergi panganan
(per ajangan)
257 kcal (1076 kJ)
Buku masakan: Fruit preserves  Médhia: Fruit preserves
Limang jinis woh-wohan sing disimpen (searah jarum jam saka ndhuwur): apel, quince, plum, squash, oranye (ing tengah)

Sélé woh - wohan woh minangka olahan woh - wohan sing agen pengawet utamane yaiku gula lan kadang asam, asring disimpen ing guci kaca lan digunakake kanggo bumbu utawa panyebaran.

Ana macem-macem jinis woh-wohan sing disimpen global, dibedakake nganggo cara nyiyapake, jinis buah sing digunakake, lan papan sajrone mangan. Woh-wohan sing legi kaya ta macet, jeli lan marmalade asring dipangan nalika sarapan nganggo roti utawa bahan saka jajanan utawa panganan cuci mulut, dene panganan sing luwih gurih lan asam digawe saka woh-wohan sayuran kaya ta tomat, waluh utawa zucchini, dipangan ing sacedhake panganan gurih kaya ta keju, daging adhem, lan kari.