Sélé woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Limang jinis woh-wohan sing disimpen (searah jarum jam saka ndhuwur): apel, quince, plum, squash, oranye (ing tengah)

Sélé woh - wohan woh minangka olahan woh - wohan sing agen pengawet utamane yaiku gula lan kadang asam, asring disimpen ing guci kaca lan digunakake kanggo bumbu utawa panyebaran.

Ana macem-macem jinis woh-wohan sing disimpen global, dibedakake nganggo cara nyiyapake, jinis buah sing digunakake, lan papan sajrone mangan. Woh-wohan sing legi kayata macet, jeli lan marmalade asring dipangan nalika sarapan nganggo roti utawa bahan saka jajanan utawa panganan cuci mulut, dene panganan sing luwih gurih lan asam digawe saka woh-wohan sayuran kayata tomat, waluh utawa zucchini, dipangan ing sacedhake panganan gurih kayata keju, daging adhem, lan kari.

Yuja-cheong ( yuja sing diawetake)
Strawberry varenye ( murabba )
Lingonberry senggol ing roti panggang
Marmalade Inggris krasan
Jam digawe ing pot

Referensi[besut | besut sumber]