Kripik kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Keripik kenthang utawa ing cara basa inggris Britania 'crisps' iku irisan kenthang sing tipis sing uwis digoreng ing lenga sing akèh, dipanggang, digodhog, utawa di nganti renyah. Keripik kenthang iku lumrahé disedhiaké minangka panganan ringan, panganan sampingan, utawa panganan pambuka. Keripik sing dhasar iku dimasak lan di uyahi; jinis-jinis tambahan iku direkayasa nganggo sawenèh bumbu lan bahan masakan kalebu rempah godhong, bumbon crakèn, kèju-kèju, lan dat additif gawéan manungsa.

Nanging, sing diarani "Crisps", uga ngrujuk marang warna-warna produk-produk panganan ringan sing gurih sing béda-béda kadhol ing Britania Raya lan Irlandia, sawenèh kagawé saka kenthang, nanging sawenèh kagawé saka jagung, tapioka, utawa séréalia liyané, lan tuwuhan sing dinggo minangka sayuran, persis kaya jinis-jinis keripik sing dipangan ing Amérikah Sarékat.

Keripik kenthang iku pérangan sing wigati ing pasar panganan ringan ing nagara-nagara barat. Pasar global kanggo keripik kenthang wénéhi pendapatan gunggungé $16.49 milyar dollar amérikah ing taun 2005. Iku mau kaétung kanggo gunggung 35.5% saka gunggungé pasar panganan ringan gurih ing taun ikumau (46.1 milyar dollar amérikah).[1]

Rujukan[besut | besut sumber]