Relish

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Telung jinis rempah-rempah digunakake ing kene kanggo ngancani Nshima (ing sisih tengen ndhuwur), produk jagung ing masakan Afrika

A relish yaiku salah sawijining masak lan pickled produk digawe saka disigar sayuran, woh-wohan, pickles utawa Jamu lan item pangan biasane digunakake minangka bumbu kanggo nambah pokok sing. Contone yaiku chutneys lan rasa ing Amerika Utara, selai timun acar sing dipangan karo asu panas utawa hamburger . Ing Amerika Utara, tembung "relish" asring digunakake kanggo njlentrehake macem-macem rasa timun acar sing disigar alus, kaya ta jeruk, dill, lan rasa manis.

Kyopolou (Кьопоолу), panganan saka Balkan digawe saka mrico lonceng abang, eggplant lan papak