Hot dog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hot dog
Hotdog - Evan Swigart.jpg
A cooked hot dog in a bun with mustard, relish, and ketchup
Jeneng liyanéFrankfurter, frank, wiener, weenie, tube steak, sausage, banger
Hawa ajanganHot
Woworan pokokSausage made from pork, beef, chicken, turkey or combinations thereof
and a bun
VariasiMultiple
Ènergi panganan
(per ajangan)
210[1] kcal
Buku masakan: Hot dog  Médhia: Hot dog

Hot dog[2][3] (uga dieja hotdog ) yaiku panggang utawa kukus panganan ing sosis disajikake ing irisan roti irisan sebagian. [4] Uga bisa ngrujuk sosis dhewe. Sosis sing digunakake yaiku wiener (sosis Wina) utawa frankfurter ( Frankfurter Würstchen, uga mung diarani frank ). Jeneng sosis iki uga umume nuduhake sajian sing dirakit. [5] Preparasi lan bumbu asu panas beda-beda ing saindenging jagad. Bumbu khas kalebu sawi, saus tomat, mayones, rasa lan saus keju, lan hiasan umum kalebu bawang, sauerkraut, jalapeo, cabai, keju parut, coleslaw, daging babi, lan zaitun. Varian asu panas kalebu corn dog lan babi ing kemul. Tradhisi budaya segawon panas kalebu Kontes Mangan hot dog lan Oscar Mayer Wienermobile.

Jinis sosis lan sandwich kasebut diimpor kanthi budaya saka Jerman lan dadi populer ing Amerika Serikat. Dadi panganan jalanan kelas siji ing AS, didol ing stand lan kreta . Asu panas kasebut dadi cedhak karo budaya bisbol lan budaya Amerika . Sanajan gegandhengan karo Kota New York lan masakan, asu panas kasebut pungkasane dadi misuwur ing saindenging AS sajrone abad kaping 20. Persiyapan beda-beda ing wilayah kasebut, dadi bagean penting saka masakan daerah liyane, kalebu masakan dalan Chicago . [6] [7] [8]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Brady, William (11 June 1929). "Personal Health Service" (PDF). Amsterdam Evening Recorder. p. 5.
  2. "Hot Dogs Chain Store Basis". Los Angeles Times. 11 October 1925. p. 18.
  3. Zwilling, Leonard (27 September 1988). "Trail of Hot Dog Leads Back to 1880s". New York Times. p. A34. Dibukak ing 17 June 2013.
  4. "Anniversary of Hot Dog, Bun" (PDF). Binghamton (NY) Sunday Press. 29 November 1964. p. 10D.
  5. Lavin, Cheryl (24 September 1980). "Hot dog! 2 mustard moguls who relish their work". Chicago Tribune. p. E1.
  6. Hauck-Lawson, Annie; Deutsch, Jonathan (2013). Gastropolis: Food and New York City. Columbia University Press. ISBN 9780231510066.
  7. Mercuri, Becky (2007). The Great American Hot Dog Book: Recipes and Side Dishes from Across America. Gibbs Smith. ISBN 9781423600220.
  8. Kraig, Bruce; Carroll, Patty (2012). Man Bites Dog: Hot Dog Culture in America. AltaMira Press. ISBN 9780759120747.