Kyopolou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kyopolou
Kyopoolu bg.jpg
JinisRelish
Woworan pokokEggplant, garlic, often bell peppers, tomatoes, parsley
Buku masakan: Kyopolou  Médhia: Kyopolou

Kyopolou ( Bulgari: Кьопоолу , luwih asring Кьополу ; Basa Turki: Köpoğlu [1] )  yaiku panganan nyenengake lan salad Bulgaria lan Turki sing digawe utamane saka terong panggang lan bawang putih .

  1. In Turkey this dish is colloquially called köpoğlu and in meze-serving fish restaurants it is a cold eggplant dish with tomato-red pepper paste in olive oil which gives it the red color. Речник на чуждите думи в българския език, Ал. Милев, Б. Николов, Й. Братков, Издателство Наука и изкуство, София, 1978.