Meze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Meze
A large plate of Jordanian mezze in Petra, Jordan.
A large meze platter in Petra, Jordan.
VariasiNumerous
Buku masakan: Meze  Médhia: Meze

Meze, mezze, utawa mazza ( /ˈmɛz/ ) iku pilihan saka pasugatan cilik dadi appetizers ing bagéan Timur Tengah, ing Balkan, Yunani, lan Afrika Utara . Ing sawetara wilayah Timur Tengah lan Afrika sing ana, utamane wilayah sing umume umat Islam sing alkohol kurang umum, meze asring disajikake minangka bagean saka panganan multi-kursus, dene ing Yunani, Turki, lan Balkan, fungsine luwih akeh minangka cemilan nalika ngombe utawa ngomong. [1] [2]

Ing Turki, meze asring kasusun saka beyaz peynir (secara harfiah "keju putih"), kavun (irisan melon mateng), [2] acılı ezme (tempel mrica panas asring dikonsumsi walnut), haydari (yogurt tegang kenthel kanthi ramuan), patlıcan salatası ( salad terong kadhemen), babe salatası (salad otak ), kalamar tava ( cumi goreng utawa cumi-cumi ), midye dolma lan tawa midye (kerang isi utawa goreng), enginar ( artichoke ), cacık (yoghurt karo timun lan bawang putih), pilaki (panganan dimasak ing saus khusus), dolma utawa sarma (godhong anggur sing diiseni beras utawa sayuran boneka liyane, kayata mrico ), Arnavut ciğeri (sajian ati, digawe adhem), salad gurita, lan çiğ köfte (bakso mentah kanthi bulgur ) .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. pp. 517–518. ISBN 9780191040726 – via Google Books.
  2. a b Arditi, Talya (29 December 2015). "How to drink raki: A crash course in Turkey's signature drink". CNN Travel (ing basa English). CNN. Dibukak ing 18 June 2019.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)