Pangaseman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Guci timun jeruk (ngarep) lan toples bawang (punggung)

Pangaseman minangka proses ngreksa utawa nggedhekake umur panganan kanthi fermentasi anaerob ing brine utawa kecemplung ing cuka . Prosedur pangaseman biasane mengaruhi tekstur, rasa lan rasa panganan. Panganan sing diasilake diarani pickle, utawa, kanggo nyegah ambigu, sing diawisi karo acar . Panganan sing diasinake kalebu janganan, woh-wohan, daging, iwak, susu lan endhog.