Brambang gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bawang goreng Iran

Bawang goreng minangka irisan bawang bombay sing digoreng wajan (tumis) utawa digoreng jero - lan dikonsumsi minangka panganan cemilan, hiasan,[1] utawa iringan jangan kanggo macem-macem resep.

Bawang osèng[besut | besut sumber]

Bawang goreng karo bumbu

Bawang goreng umum sing masak dening dhasar telusur frying utawa sauteing kang ngiris bawang . Iki ngasilake trikatuka sing dimasak kanthi alus, sing bisa coklat sawetara saka reaksi Maillard, gumantung saka dawa masak lan suhu. Cheesesteak Filadelfia minangka roti lapis panas sing umume karo bawang bombay, lan iku setengah saka panganan sing diarani ati lan bawang . Ing Timur Tengah, mujaddara minangka panganan sing digawe saka lentil lan sega sing digoreng bawang goreng. Ing masakan India, bawang goreng minangka salah sawijining bahan utama kanggo sajian sega kang diarani biryani .

Bawang goreng kriuk[besut | besut sumber]

Bawang goreng Prancis

Yen digunakake nggunakake suhu sing luwih dhuwur, goreng, jero, iki nyiyapake bawang kanthi cara sing padha karo kentang goreng Prancis . Bawang goreng sing renyah diarani "bawang goreng Prancis " ing masakan Kidul Amerika Serikat. Bawang sing luwih cilik lan ora sacara teratur (wiwit digoreng nganti garing) bawang minangka bagean integral saka casserole kacang ijo ing sajian Amerika. Bawang goreng sing seger digawe seger bisa digunakake minangka hiasan ing sawetara warung.

Ing tlatah Dhènemarken lan sisa Skandinavia, sing dikenal kanthi jeneng ristede lög / rostad lök / stekte løk, iki minangka hiasan utama kanggo asu panas utawa Tunnbrödsrulle, sing disedhiyakake ing restoran panganan cepat saji lokal utawa dening PKL (sing umume ing kutha-kutha gedhe kayata Kopenhagen lan Stockholm ).

Bawang goreng[besut | besut sumber]

Goreng bawang goreng utawa bawang goreng

Ing Indonesia, bawang goreng minangka dekorasi misuwur ing masakan Indonesia . Nanging, tinimbang bawang umum, jinis bawang sing luwih cilik lokal sing diarani bawang, sing diarani lokal bawang merah, digunakake kanthi populer.[2] Bawang bawang diiris tipis lan digoreng nganggo minyak goreng nganti asri, lan asring dilebokake ing toples kaca kenceng kanggo digunakake mengko.[3]

Bawang goreng duwe rasa sing rada pait nanging gurih. Bawang goreng sing renyah asring diwutahake ing beras kukus, sate, soto, gado-gado, bubur ayam lan akeh panganan liyane sing dadi bumbu uga hiasan. Iki digunakake kanggo sayuran goreng, sup, godhok, kari, mie, nasi lan salad minangka topping.[2] Bawang goreng goreng kemasan kasedhiya ing warung lan toko ing Indonesia, uga toko kelontong Asia ing njaba negeri.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Rivers, F. (1916). The Hotel Butcher, Garde Manager and Carver. Home economics archive--research, tradition and history. Hotel Monthly Press. p. 105. Dibukak ing May 27, 2017.
  2. a b whattocooktoday (2013-02-06). "Indonesian Fried Shallots Crisp / Bawang Goreng". What To Cook Today (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-04-11.
  3. "Bawang Goreng (Fried Shallots) Recipe - Food.com". www.food.com. Dibukak ing 2020-04-11.