Gadho-gadho (Panganan saka Indonésia)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pangolahan gado-gado lagi dicepakake.

Gadho-gadho minangka salah sawijining panganan sing asalé saka Indonésia awujud janganan sing digodhog lan dicampur dadi siji nganggo sambel kacang (utawa sambel kang digawé saka kacang karo gula jawa sing diuleg), banjur diwènèhi endhog irisan. Umumé akèh sing nyampuraké kenthang godhog sing wis diuleg kanggo sambel gado-gado. Carané ya iku kenthang diolah bareng karo sambel kacangé. Sawisé sambel dicampuraké karo janganan mau, banjur diwénéhi bawang goreng, emping goreng, lan bisa uga krupuk.

Gadho-gadho bisa dipangan ngono waé nganggo sambel kacang, ananging uga bisa dipangan bebarengan karo sega putih utawa lonthong.

Isiné[besut | besut sumber]

Janganan[besut | besut sumber]

Janganan sing digunakaké bisa manéka warna, ananging janganan sing asring digunakaké ya iku:

  • Ijo-ijo sing diiris alus kayata selada, kobis, kembang kol, kacang, buncis, lan togé.
  • Janganan liyané kayata wortel lan timun.
  • Tomat
  • Kenthang godhog sing diiris
  • Endhog godhog
  • Témpé
  • Tahu
  • Jagung

Janganan sing digunakaké ya iku sing isih mentah, kajaba endhog lan kenthang godhog. Ananging bisa uga kobis lan kembang kol mau digodhog dhisik utawa didang. kiri|jmpl| Isiné gadho-gadho.

Sambel kacang[besut | besut sumber]

Salah sijiné sing mbédakaké gadho-gadho saka salad janganan liyané ya iku sambel kacang sing digunakaké. Samubarang sing digunakaké kanggo nggawé sambel kacang bisa uga beda-beda, sing umum digunakaké ya iku:

  • Kacang sing wis diuleg
  • Bawang putih
  • Lombok
  • Mrica
  • Banyu jeruk nipis
  • Uyah
  • Lan gula jawa

Bisa uga diwénéhi:

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Pecel, jinis panganan
  • Karedok, panganan liyané sing padha
  • Rujak, panganan saka Indonesia
  • Lotek, jinis panganan sing rada padha