Gorèng kungkum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Donat digorèng kungkum

Gorèng kungkum (uga diarani rendhem ing lenga ) yaiku teknik masak kanthi nggorèng utawa nyemplungaké bahan panganan ing lenga panas, umpamané lenga gorèng . Dadi gorèng iki asring diterangné minangka teknik gorèng nggunakaké lenga, mula panganan kasebut dicelupaké kanthi sampurna.

Biasané wajan jero, utawa manci digunakaké. Kajaba iku, kanthi cara, piranti kaya ta panggprengan tekanan utawa freger vakum uga bisa digunakaké. Gorèng kungkum uga bisa ditindakaké kanthi nggunakaké lenga sing dipanasaké kanthi wajan . Rendhem gorèng dianggep minangka metode masak panas sing garing amarga ora ana kandungan banyu. Biasané, gorèng bisa masak panganan kanthi cepet: kabèh panganan masak kanthi serentak, lan lenga nduweni kemampuan kanggo tumindak panas.

Praktek gorèng iki wis ana udakara 7,000 taun, nanging teknik modern wis ana wiwit wiwit abad kaping 19 Masehi. Gorèng jero wis populer ing saindenging jagad lan nyumbang kanggo konsumsi kalori global sing dhuwur. Nanging, ana bebaya kesehatan sing ana gandhengané karo panganan gorèng lemak jenuh sing dhuwur, umpamané nambah risiko serangan jantung lan obesitas .

Cathetan[besut | besut sumber]

Masalah sitiran: Tenger <ref> sing diwedharaké ing <references> duwé atribut golongan "" sing ora muncul ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> sing diwedharaké ing <references> duwé atribut golongan "" sing ora muncul ing tèks sadurungé.

Masalah sitiran: Tenger <ref> sing diwedharaké ing <references> duwé atribut golongan "" sing ora muncul ing tèks sadurungé.