Salad kenthang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Potato salad
Potato salad with egg and mayonnaise.jpg
Potato salad with egg and mayonnaise
JinisSalad
AjanganSide dish
Hawa ajanganCold
Woworan pokokPotatoes, mayonnaise
Buku masakan: Potato salad  Médhia: Potato salad

Salad kentang minangka salah sawijining panganan sing digawe saka kentang rebus lan macem-macem bahan liyane. Umume dianggep minangka sajian, amarga umume kalebu kursus utama . Salad kentang dipercaya umume saka Jerman, nyebar ing saindenging Eropa lan mengko menyang koloni Eropa.[1][2] Salad kentang Amerika biasane diwiwiti saka resep-resep sing digawa menyang AS kanthi cara para imigran Jerman lan Eropa nalika abad kaping sangalas. Salad kentang gaya Amerika disajikake adhem utawa suhu ruangan . Bahan-bahan asring kalebu mayonnaise utawa sulih kaya mayones (kaya ta yogurt utawa krim kecut ), jamu, lan sayuran (kaya ta bawang lan celery ).[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "» Potato Salad: History". www.guampedia.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 6 March 2017.
  2. Olver, Lynne. "The Food Timeline: history notes--salad". The Food Timeline. Diarsip saka sing asli ing 2020-04-08.
  3. "American Potato Salad Recipe". kraftrecipes.com. Dibukak ing 6 March 2017.