Mayonès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mayonnaise
Mayonnaise (1).jpg
A jar of pale-yellow mayonnaise
Jeneng liyanéMayo
JinisSauce
Panggonan asalBendera_Spanyol Spanyol,  Prancis
Tlatah utawa prajaMahón, Menorca, Balearic islands, Provence, Bayonne
Woworan pokokOil, egg yolk, and vinegar or lemon juice
Buku masakan: Mayonnaise  Médhia: Mayonnaise

Mayonnaise, mayo informal, [1] minangka sawijining saus adhem kenthel utawa klamben sing biasa digunakake ing sandwich, hamburger, salad kasusun, lan kentang goreng . Iki uga bisa dadi dhasar kanggo saos liyane, kayata saus tartar, remoulade, golf salsa lan rouille . [2]

Iki kasusun saka campuran minyak, kuning telur, lan asam, cuka utawa jus lemon ; [3] ana macem-macem jinis nggunakake rasa tambahan. Werna mayonnaise beda-beda wiwit putih cedhak nganti kuning pucet, lan teksture saka krim entheng nganti gel sing kandel.

Saos iki ana sing digawe komersial kanggo vegan lan sing ora endhog pitik utawa kolesterol diet [4] uga wong sing alergi endhog .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mayo - Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-webster.com. Dibukak tanggal 14 February 2015.
  2. Holly Herrick, The French Cook: Sauces, 2013, ISBN 1423632397
  3. "Mayonnaise is an emulsion of oil droplets suspended in a base composed of egg yolk, lemon juice or vinegar, which provides both flavor and stabilizing particles and carbohydrates." On Food and Cooking, Harold McGee, Scribner, New York, 2004, p. 633.
  4. Moran, Victoria; Moran, Adair (2012). Main Street Vegan: Everything You Need to Know to Eat Healthfully and Live Compassionately in the Real World. Penguin. p. 168. ISBN 9781101580622. Dibukak tanggal 28 November 2015.