Saos tartar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
saos Tartar ing mangkok

Saos tartar ( Inggris : sauce tartar) yaiku saos krim putih kanggo manèka panganan gorèng. Saos iki digawé saka mayonis lan asinan timun ing botol, caper, bawang lan godhong parsli seger. Irisan endhog lan jaètun uga asring ditambahaké miturut rasa wong sing nggawé. Saos tartar kadhang kala ditambah karo cuka sethithik supaya luwih seger. Krim tartar ( krim tartar ) yaiku bahan kimia kanggo nggawé kuwé lan ora ana gandhèng cènèngé karo saus tartar. Saos tartar kasebut dijupuk saka jeneng suku Tatar saka Mongolia amarga tekstur saus ora lembut.

Asal usul[besut | besut sumber]

Pitik karo saus tartar

Saus Tartar wis ana wiwit jaman Napoleon Bonaparte . Sing duwé papan ngombé iku nyampur kabèh jinis bahan menyang saus kanggo sambutan prajurit Napoleon sing teka ing papané. Dilaporaké saus anyar ditemokaké dening prajurité lan dadi kawentar ing endi-endi.