Rød pølse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pølser abang saka supermarket

Rød pølse (Sosis abang ,pra=|Babagan swara iki Ngenani wuni iki listen ) minangka jinis sosis daging babi sing abang lan rebus, umume di Dhènemarken . Amarga ana asu panas ana ing endi-endi ing Dhènemarken, sawetara wong nganggep røde pølser minangka salah sawijining masakan nasional . Kulit kasebut digawe saka jinis Wina lan kulit diwarnai nganggo pewarna abang tradisional ( carmine ).[1] Rød pølse kudu digawe panas ing banyu panas lan umume disajikake nganggo remoulade, mustar utawa ketchup, bawang goreng lan timun irisan jeruk (gherkin).

[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Reinhold Carle, Ralf Schweiggert: Handbook on Natural Pigments in Food and Beverages: Industrial Applications for Improving Food Color, Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition, 2016. Pages 409 and 415. ISBN 978-0081003718.
  2. Fran Parnell, Joan Gannij: Insight Guides Scandinavia, Insight Guides, 2012. ISBN 978-1780050355.