Teriyaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Teriyaki daging ayam

Teriyaki (照り焼き, てりやき?) ya iku cara masak panganan Jepang kang dipanasake utawa dipanggang ing wajan utawa tralis wesi kanggo manggang nganggo saus teriyaki (tare). Saus teriyaki digawé saka kecap asing (shōyu), sake kanggo masak lan gula pasir ngaggo takeran 1:1:1. Bahan kang utama saka saos teriyaki iki ya iku mirin.[1]

Tembung teriyaki saka tembung teri ksng tegese cumlorot (jalarang ngandhut gula), lan tembung yaki kang tegese dibakar utawa dipanggang. Nalika nggawé teriyaki, bahan-bahan pangan kang arep dipanggang diclupake lan diolesi saos teriyaki nganti bener-bener mateng. Ing Jepang, bahan kang padatan dianggo teriyaki ya iku iwak (salem), tongkol, mackarel, trout, utawa marlin). Déné ing saliyane Jepang padatan nganggo daging pitik, sapi, babi, utawa unus lan bahan saka téla konnyaku.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teriyaki&oldid=976403"