Corn dog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Corn dog
CornDog.jpg
Panggonan asalUnited States
DigawéDisputed (in current form, circa late 1930s - early 1940s)
Woworan pokokHot dog, cornmeal batter
VariasiMany
Buku masakan: Corn dog  Médhia: Corn dog

Roti isi jagung utawa corn dog yaiku olahan sosis (umume hot dog) ing teken sing wis ditutupi adonan jagung lan digoreng jero. Asale saka Amerika Serikat lan umume ditemokake ing masakan Amerika .

Nyepakake[besut | besut sumber]

Corn dog asring disajikake minangka panganan ing dalan utawa panganan cepet . Kanggo persiapan sing paling apik lan paling apik, sawetara vendor utawa restaurate nyedhiyakake lan nggoreng asu sadurunge disajikake. [1] Sawetara panyuci segawon jagung adol segawon jagung beku sing wis digawe, sing wis dicair banjur digoreng maneh utawa dienggo ing jero oven.

Corn dog uga bisa ditemokake ing meh kabeh supermarket ing Amerika Utara minangka panganan beku sing bisa digawe nalika panas lan disedhiyakake. Asu jagung beku sing wis digawe uga bisa digawe panas ing oven gelombang mikro, nanging lapisan roti jagung ora duwe tekstur. [2] [3]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kessler, Rachel (2001). "The Social Life of Street Food — Seattle — Corn Dog". Index Newspapers. Dibukak ing 2012-04-28.
  2. "Corn dog fryer - United States Patent Number: 5431092" (PDF). 1995. Dibukak ing 2012-04-28.
  3. Niesenbaum, Charlie (2007-10-24). "Month-Old Onion Rings and Frozen Corn Dogs — Adventures in Snacking". Cornell Daily Sun. Diarsip saka sing asli ing 2012-02-21. Dibukak ing 2012-04-28.