Dhaptar lagu patriotik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Daftar lagu patriotik)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lagu patriotik kuwi lagu kang nuduhaké rasa tresna marang negara. Sawijining lagu patriotik bisa nganggo lirik utawa ukara, nanging bisa uga mung arupa instrumental, bisa uga arupa lagu kabangsan resmi utawa ora resmi. Biasané ditembangaké wektu liburan lan ing acara mèngeti dina penting ing sajarah. Téma utama yakuwi bab tresna marang negara utawa théma liyané kang nduwèni sèntimèn patriotik lan nasionalisme.. Sawetara lagu patriotik nduwèni sipat militaristik, jingoistik, utawa ngandhut théma kang ngagungaké pangorbanan dhiri; lan théma liyané kayadéné kaéndahan alam, sajarah utawa idéalisme.

Siaran radhio resmi saka sawetara negara biasané migunakaké lagu patriotik sing misuwur kanggo tandha wates acara utawa minangka lagu (pambuka) resmi.

Daftar miturut negara[sunting | Owah sumber]

Armenia[sunting | Owah sumber]

Australia[sunting | Owah sumber]

Basque (Daerah Otonom)[sunting | Owah sumber]

Belarusia[sunting | Owah sumber]

Belgia[sunting | Owah sumber]

Bosnia Herzegovina[sunting | Owah sumber]

Brasilia[sunting | Owah sumber]

Brunei[sunting | Owah sumber]

Bulgaria[sunting | Owah sumber]

Kanada[sunting | Owah sumber]

Also the Acadians have Ave Maris Stella.

Catalonia[sunting | Owah sumber]

Chile[sunting | Owah sumber]

China, Republic of[sunting | Owah sumber]

China, People's Republic of[sunting | Owah sumber]

Colombia[sunting | Owah sumber]

Kostarika[sunting | Owah sumber]

Kroatia[sunting | Owah sumber]

Kuba[sunting | Owah sumber]

Czech Republic[sunting | Owah sumber]

Inggris[sunting | Owah sumber]

Flandria[sunting | Owah sumber]

Frisia/Friesland[sunting | Owah sumber]

Finlandia[sunting | Owah sumber]

Prancis[sunting | Owah sumber]

Jerman[sunting | Owah sumber]

Greece[sunting | Owah sumber]

Hong Kong[sunting | Owah sumber]

Hungaria[sunting | Owah sumber]

Islandia[sunting | Owah sumber]

India[sunting | Owah sumber]

Indonesia[sunting | Owah sumber]

Iran[sunting | Owah sumber]

Irlandia[sunting | Owah sumber]

Israel[sunting | Owah sumber]

[1]

Italia[sunting | Owah sumber]

Jamaica[sunting | Owah sumber]

Jepang[sunting | Owah sumber]

Jordan[sunting | Owah sumber]

Korea, Republic Of[sunting | Owah sumber]

  • "Aegukga"- national anthem (애국가)

Latvia[sunting | Owah sumber]

Lebanon[sunting | Owah sumber]

Lithuania[sunting | Owah sumber]

Macedonia[sunting | Owah sumber]

Malaysia[sunting | Owah sumber]

Meksiko[sunting | Owah sumber]

Montenegro[sunting | Owah sumber]

Walanda[sunting | Owah sumber]

Sélandia Anyar[sunting | Owah sumber]

Norwegia[sunting | Owah sumber]

Occitania[sunting | Owah sumber]

Pakistan[sunting | Owah sumber]

Filipina[sunting | Owah sumber]

Polandia[sunting | Owah sumber]

Portugal[sunting | Owah sumber]

Romania[sunting | Owah sumber]

Rusia[sunting | Owah sumber]

Singapura[sunting | Owah sumber]

Skotlandia[sunting | Owah sumber]

Serbia[sunting | Owah sumber]

Slovakia[sunting | Owah sumber]

Slovenia[sunting | Owah sumber]

Afrika Kidul[sunting | Owah sumber]

Spanyol[sunting | Owah sumber]

Swedia[sunting | Owah sumber]

Swis[sunting | Owah sumber]

Syria[sunting | Owah sumber]

Turki[sunting | Owah sumber]

  • İstiklal Marşı (The National Anthem)
  • Gençlik Marşı (Dağ Başını Duman Almış)
  • Onuncu Yıl Marşı (Hymne for the tenth anniversary of the republic-1933)
  • Memleketim

Ukraina[sunting | Owah sumber]

United Kingdom[sunting | Owah sumber]

United States[sunting | Owah sumber]

Venezuela[sunting | Owah sumber]

Vietnam[sunting | Owah sumber]

Wales[sunting | Owah sumber]

Save da wales

Uga pirsani[sunting | Owah sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.