Zeeland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Zeeland iku provinsi ing Walanda. Provinsi iki sing ndunungi 355.000 jiwa lan ambané 1.785 km2. Zeeland dunungé ana ing sisih kidul-kulon Walanda lan wewatesan karo Holland Kidul ing sisih lor, Brabant Lor ing sisih wétan lan Bèlgi ing sisih kidul. Provinsi iki mliginé dumadi saka rong pérangan: kapuloan lan tanah dharat. Pérangan kapuloané saiki wis digandhèngaké karo dharatan mawa kreteg. Pérangan dharatané dijenengaké Zeeuws-Vlaanderen lan iku siji-sijiné tlatah Walanda sing ora kagandhèng karo wewengkon Walanda liyané kanthi dharat. Nanging wiwit taun 2003 ana gandhèngan trowongan ing ngisor sagara. Zeeland iku laladan dèlta lan sungabé Kali Maas lan Kali Schelde.