Zeeland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lokasi provinsi Zeeland
Peta provinsi Zeeland

Zeeland iku provinsi ing Walanda.

Provinsi iki kang ndunungi 355.000 jiwa lan ambané 1.785 km2.

Kutha krajané ya iku Middelburg.

Zeeland dunungé ana ing sisih kidul-kulon Walanda lan wewatesan karo Holland Kidul ing sisih lor, Brabant Lor ing sisih wétan lan Bèlgi ing sisih kidul. Provinsi iki mligi dumadi saka rong pérangan: kapuloan lan tanah dharat. Pérangan kapuloané saiki wis digandhèngaké karo dharatan mawa kreteg. Pérangan dharatané dijenengaké Zeeuws-Vlaanderen lan iku siji-sijiné tlatah Walanda kang ora kagandhèng karo wewengkon Walanda liyané kanthi dharat. Nanging wiwit taun 2003 ana gandhèngan trowongan ing ngisor sagara. Zeeland iku laladan dèlta lan sungabé Kali Maas lan Kali Schelde.

Gemeente[besut | besut sumber]

GemeentenZeelandNrs.png

  1. Borsele
  2. Goes
  3. Hulst
  4. Kapelle
  5. Middelburg
  6. Noord-Beveland
  7. Reimerswaal
  8. Schouwen-Duiveland
  9. Sluis
  10. Terneuzen
  11. Tholen
  12. Veere
  13. Vlissingen


 
Gemeente ing provinsi Zeeland
Gendéra provinsi Zeeland
Borsele · Goes · Hulst · Kapelle · Middelburg · Noord-Beveland · Reimerswaal · Schouwen-Duiveland · Sluis · Terneuzen · Tholen · Veere · Vlissingen
Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda