Jamaika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Jamaica)
Jamaika
Patakaning Jamaika
Pataka
Aditamènging Jamaika
Aditamèng
Cihnabrawit: Out of Many, One People
(Inggris: "Saka samana akèhé, Mung siji Rakyat")
Gunagita: Jamaica, Land We Love
Dunungpenering Jamaika
Kuthagara
lan brehakutha
Kingston
JawatbasaInggris
PapréntahanMonarki konstitusional
Kamardhikan
• Banyu (%)
1,5%
Population
• Pikira-kira 2006
2.650.900 (135)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$11,64 miliar (131)
• Saben wong
US$4.327 (113)
ArtacihnaDolar (JMD)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-5
Durawadasandi876
Nagarasandigreha.jm

Jamaika iku nagara pulo ing Karibia. Kutha krajané yaiku Kingston. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 2.650.900 lan jembaré ana 10.991 km².

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Jamaika dipérang dadi 3 county (kaya déné kabupatèn) lan 14 lingkungan (parish):

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]