Arema

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Arema Indonésia
Logo Arema
Nama lengkap Arema Indonésia
Julukan Singo Edan
Diadegaké 11 Agustus 1987
Stadion Stadion Gajayana (IPL)
Stadion Kanjuruhan (ISL)
Malang, Indonésia
(Kapasitas: 35.000 (IPL)
40.000 (ISL))
Pemilik Flag of Indonésia YAYASAN AREMA INDONESIA
Pelatih Flag of Serbia Dejan Antonic (IPL)
Flag of Indonésia Rahmad Darmawan(ISL)
Asisten Pelatih Flag of Serbia Darko Vargec (IPL)
Flag of Indonésia Joko Susilo (ISL)
Liga Liga Prima Indonésia
Liga Super Indonésia
2011-12
2011-12
3 (IPL)
12 (ISL)
Situs web [{ISL}
{IPL} Situs web resmi klub]
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Musim ini

Arema Indonésia, rumiyin ingkang nama Arema Malang, inggih punika sawijining klub bal-balan ingkang gadhah markas ing Malang, Jawi Wétan, Indonésia. Arema dipunadegaken rikala tanggal 11 Agustus 1987, Arema kagungan julukan "Singo Edan" .Arema main wonten ing Stadion Kanjuruhan lan Stadion Gajayana. Arema minangka klub setunggal kutha kaliyan Persema Malang. Wonten ing musim 2010-11, ing adicara launching sempet migunakaken nama Arema FC,[1] ananging 2 dinten candhakipun wangsul malih dhateng nama Arema Indonésia.[2]

Wiwit ndhèrèk wonten ing bal-balan nasional, Arema sampun dados ikon saking warga Malang Raya (Kota Malang, Kabupaten Malang, Kota Batu) lan sakitaripun. Minangka perwujudan saking simbol Arema, mèh wonten ing saben sudut kutha dumugi gang-gang kalit wonten patung lan gambar singa.[3] Kelompok suporteripun jejuluk Aremania lan Aremanita (kanggè pendukung wanita)

Sajarah[besut | besut sumber]

Nama Arema lan masa Kerajaan[besut | besut sumber]

Nama Arema inggih punika legenda Malang. Inggih punika Kidung Harsawijaya ingkang kaping pisanan nyathet nama kasebut, inggih punika cariyos babagan Patih Kebo Arema rikala Singosari ddipunparèntah dèning Raja Kertanagara. Prestasi Kebo Arema gilang gemilang. Piyambakipun ngasoraken pemberontakan Kelana Bhayangkara kados ingkang sinerat wonten ing Kidung Panji Wijayakrama dumugi sadaya pemberontak sirna kados godhong kapangan uler. Mekaten ugi pemberontakan Cayaraja kados ingkang sinerat wonten ing kitab Nagarakretagama. Kebo Arema ugi ingkang dados penyangga pulitik ekspansif Kertanagara. Sesarengan kaliyan Mahisa Anengah, Kebo Arema ngasoraken Kerajaan Pamalayu ingkang pusatipun wonten ing Jambi. Lajeng saged nguwaosi Selat Malaka. Sajarah heroik Kebo Arema panci kasilem. Buku-buku sajarah namung nyathet Kertanagara minangka raja paling ageng wonten ing krajan Singosari, ingkang pusat pamarèntahanipun caket kutha Malang.

Lelampahan Arema ing ISL[besut | besut sumber]

Monumen Singa Bola saking warga ingkang dipundedikasikaken kanggè Arema

Kompetisi Liga Super Indonésia kaping 1 2008-2009 Arema wonten ing urutan kaping 10. 2 wulan sasampunipun kompetisi pungkasan, tanggal 3 Agustus 2009 ing Hotèl Santika Malang pemilik klub Arema, PT Bentoel Investama, Tbk nglepasaken Arema dhateng kumpulan tiyang-tiyang peduli tumrap Arema (konsorsium).[4] Pelepasan Arema punika minangka dampak saking panyadean saham mayoritas PT Bentoel Investama, Tbk. dhateng British American Tobacco. Sadèrèngipun wonten wacana kangè nggabungaken Arema kaliyan Persema Malang dados 1, ananging dipuntampik dèning Aremania. Arema nalika musim kompetisi 2009-10 ingkang dipunlatih dèning Robert Rene Alberts pikantuk gelar Juara Liga Super Indonésia lan Runner-up Piala Indonésia.

Pemain[besut | besut sumber]

Skuad sapunika[besut | besut sumber]

IPL[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
8 Flag of Indonésia MF Fariz Bagus Dhinata
9 Flag of Slowakia MF Roman Chmelo
11 Flag of Indonésia FW Ahmad Amiruddin
13 Flag of Indonésia FW Jaya Teguh Angga
21 Flag of Indonésia DF Irfan Raditya
22 Flag of Indonésia MF Putut Waringin Jati
24 Flag of Indonésia MF Legimin Raharjo (Captain)
30 Flag of Latvia GK Deniss Romanovs
33 Flag of Indonésia GK Dede Sulaiman
45 Flag of Indonésia GK Aji Saka
47 Flag of Indonésia MF Anggo Yulian
48 Flag of Serbia MF Marko Krasić
No. Pos. Jeneng
- Flag of Indonésia DF Usep Munandar
- Flag of Indonésia DF Leonard Tupamahu
- Flag of Indonésia DF Waluyo
- Flag of Indonésia DF Rendi Siregar
- Flag of Indonésia MF Wahyu Gunawan
- Flag of Indonésia MF Feri Aman Saragih
- Flag of Indonésia MF Juan Revi
- Flag of Indonésia MF Asmar Abu
- Flag of Singapura FW Noh Alam Shah
- Flag of Indonésia FW Budi Sudarsono
- Flag of Indonésia FW Monieaga Bagus
Delengen uga: Arema FC U-21

ISL[besut | besut sumber]

Lihat: Daftar transfer sepak bola Indonésia 2011-12
Per 15 Oktober 2012..[5]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Indonésia GK Kurnia Meiga Hermansyah
2 Flag of Indonésia DF Purwaka Yudhi Pratomo
6 Flag of Cameroon DF Thierry Gathuessi
7 Flag of Indonésia FW Gregory Junior Nwokolo
8 Flag of Indonésia MF Egi Melgiansyah
9 Flag of Brasil FW Alberto Gonçalves Da Costa
10 Flag of Indonésia FW Cristian Gonzáles
11 Flag of Indonésia MF Dedi Kusnandar
12 Flag of Indonésia MF Hendro Siswanto
13 Flag of Indonésia DF Hasyim Kipuw
15 Flag of Indonésia FW Sunarto
16 Flag of Indonésia FW Qischil Gandrum Minny
17 Flag of Indonésia MF Joko Sasongko
19 Flag of Indonésia DF Benny Wahyudi
21 Flag of Indonésia GK I Made Kadek Wardana
No. Pos. Jeneng
23 Flag of Indonésia DF Gilang Ginarsa
31 Flag of Indonésia GK Achmad Kurniawan
32 Flag of Indonésia DF Victor Igbonefo
40 Cithakan:Country data Saint Kitts and Nevis FW Keith Gumbs
41 Flag of Indonésia FW Dendi Santoso
44 Flag of Indonésia MF I Gede Sukadana Pratama
45 Flag of Indonésia DF Yericho Christiantoko
50 Flag of Indonésia FW Reza Mustofa Ardiyansyah
53 Flag of Indonésia DF Munhar
69 Flag of Indonésia GK M. Natshir Fadhil Mahbuby
86 Flag of Singapura MF Muhammad Ridhuan
87 Flag of Indonésia DF Johan Ahmad Al-Farizi
88 Flag of Indonésia MF Irsyad Maulana
99 Flag of Indonésia MF Engelbert Sani

Prestasi[besut | besut sumber]

Gelar[besut | besut sumber]

  • Runner up (1): 1992
  • Juara (1): 1992/93
  • Juara (1): 2004
  • Juara (2): 2005, 2006
  • Runner up (1): 2010
  • Runner up (1): 2008
  • Juara (1): 2007

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Tabloid Bola Best Team Award (2): 2006, 2007

Rekor Kemenangan-Kekalahan _Paling Ageng[besut | besut sumber]

Menang[besut | besut sumber]

  • (Kandhang) 19-06-2011 Bontang FC (8-0)[6]
  • (Tandhang) 02-10-2010 Bontang FC (5-0)[7]

Kalah[besut | besut sumber]

  • (Kandhang) 28-02-2009 Persipura (0-5)
  • (Tandhang) 26-01-2003 Persipura (0-6)
  • (Tandhang) 07-03-2011 Persipura (1-6)

Partisipasi ing Level Asia[besut | besut sumber]

Pemain Kondhang[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Asing[besut | besut sumber]

AFC[besut | besut sumber]

CAF[besut | besut sumber]

CONMEBOL[besut | besut sumber]

UEFA[besut | besut sumber]

Mantan pemain[besut | besut sumber]

Pengelola[besut | besut sumber]

  • Lucky Acub Zaenal (1987-2003)
  • Ir. Lucky Acub Zaenal/H.M Mislan (1995-1996)
  • PT Bentoel Investama Indonésia, Tbk (2003-2009)
  • Konsorsium (2009-2011)
  • IPL: Grup Ancora (2011-) ISL: Arema Cronous(2012 -)

[besut | besut sumber]

[besut | besut sumber]

[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Arema Indonésia Cithakan:Skuat Arema Indonésia (ISL) 2012 Cithakan:Skuat Arema Indonésia (IPL) Cithakan:Liga Prima Indonésia Cithakan:LSI Cithakan:Sepak bola ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Arema&oldid=1050848"