Alexander Pulalo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Noref-bio

Alexander Pulalo
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexander Pulalo
Dhuwur 1.65 m (5 ft 5 in)
Posisi main Wing Back
Angka 2
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19921996
19971999
20002001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008-2009
2009-2010
Semen Padang
Pelita Jaya
PSM Makassar
PSIS Semarang
Persija Jakarta
Persib Bandung
Arema Malang
Arema Malang
Arema Malang
Arema Malang
Semen Padang
 ? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
? (?)
14 (0)
Tim nasional
???? - ???? Indonésia Indonésia ?? (??)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Alexander Pulalo (lair ing Jayapura, Papua, 8 Mèi 1973; umur 46 taun) ya iku juru main bal-nalan Indonésia. Panjenengané kagolong juru main bal-balan saka Indonesia kang kidal kidal. Ing Mangsa 2009-2010 Alex main mbela klub Semen Padang. Uga perna makili nagara sajeroning timnas bal-balan Indonesia. Panjenengané dipercaya minangka juru main bèg kiwa utawa tengen.Alek uga kagolong produk PSSI Primavera saangkatan déning Kurniawan Dwi Yulianto, Kurnia Sandi, Bima Sakti dll. Ia juga mempunyai saudara kandung yang juga satu tim di PSSI Primavera maupun di klub Semen Padang yaitu Herman Pulalo.

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

  • Semen Padang 1992-1996
  • Pelita Jaya 1997-1999
  • PSM Makassar 1997-1999
  • PSIS Semarang 2002
  • Persija Jakarta 2003
  • Persib Bandung 2004
  • Arema Malang 2005-2009
  • Semen Padang 2009-2010
  • Mitra Kutai Kartanegara 2010-

Timnas[besut | besut sumber]

  • PSSI Primavera
  • PSSI Sr