Paus Adeodatus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adeodatus II
Popeadeodatus.jpg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 672
Dumugi 676
Dipunrumiyini Vitalianus
Dipunlajengaken Donus
Miyos tanggal mboten dipunmangrtos
Roma
Séda 676
Roma
Paus kanthi nami Adeodatus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adeodatus II (???-676) punika ngasta jabatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (672-676). Sekedhik sanget ingkang dipunmangertos perkawis piyambakipun. Cathetan ingkang wonten kathaipun nedahaken bilih Adeodatus dipunkenal amargi kamirahan lan kasaénanipun, khususipun tumrap kaum papa lan kaum pendhatang.

Adeodatus II punika setunggaling biarawan saking Biara Santo Erasmus ing Bukit Celio. Piyambakipun aktif ngleresaken disiplin monastik lan ngadhepi tantangan saking paham monotelisme.

Piyambakipun sampun sepuh nalika kapilih dados Paus lan éwadéné piyambakipun njabat laminipun sekawan taun, mboten wonten kemajengan ageng salaminipun mangsa pontifikatipun.

Piyambakipun kadhang sinebut Adeodatus mawon (tanpa nomer) amargi Paus Adeodatus I kadhang ugi kakenal kanthi Paus Deusdedit.


Dipunrumiyini
déning:
Vitalianus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Donus


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adeodatus&oldid=817186"