Robérto Carlos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Katerangan priangga
Jeneng dawa Roberto Carlos da Silva
Dhuwur 168 m (551 ft 2.2 in)
Posisi main Bèk sayap kiwa
Katerangan klub
Tim saiki
Anzhi Makhachkala
Angka 3
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1990–1993
1993–1995
1995–1996
1996–2007
2007–2009
2010–2011
2011–kini
União São João
Palmeiras
Internazionale
Real Madrid
Fenerbahçe
Corinthians
Anzhi Makhachkala
33 (1)
44 (3)
30 (5)
370 (47)
65 (6)
35 (1)
1 (0)
Tim nasioanl
1992–2006 Flag of Brazil Brazil 125 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 12 Maret 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 8 Maret 2011

Robérto Carlos iku salah siji pemain bal-balan saka Brasil.[1] Dhèwèké anggone bal-balan dadi bek kiwa. Carlos ing sasuwene bal-balan wis tau melu ing tim kang misuwur, kayata Palmeiras, Inter Milan, Real Madrid, lan Fenerbahce.[1]

Klub[besut | besut sumber]

Roberto Carlos suwe anggone urip ing donya bal-balan. Ing ngisor iki ana tim bal-balan kang wis tau ngotrak dheweke.

Palmeiras[besut | besut sumber]

Robérto Carlos miwiti urip ing ndonya bal-balan nalika dhèwèké nandhatangani kontrak karo Palmeiras, liga Brasil. Robérto Carlos nalika ing Palmeiras anggone bal-balan katon apik, mula akèh tim-tim ing Éropah akèh kang padha rerebutan kanggo ngentukake jasane pemain bal kang misuwur nduweni sadhukan sikil kiwa kang banter.[1] Saka Palmeiras, Robérto Carlos banjur gabung ing Inter Milan.[1]

Inter Milan[besut | besut sumber]

Robérto Carlos ing Inter Milan mung samusim.[1] Dhèwèké ngakoni yèn tim-tim Italia nduweni kekuwatan ing bek kang apik. Ing taun 19951996, Carlos mlebu ing timnas Brasil, lan melu mbela Brasil ing Olimpiyade, nanging dhèwèké asring dadi pemain cadhangan. Ing taun iku Brasil mung kasil medhali perunggu saka Olimpiyade.[1]

Real Madrid CF[besut | besut sumber]

Ing taun 1996, Real Madrid resmi ngontrak Robérto Carlos kanggo nambahi tenaga ing bek Real Madrid.[1] Ing Real Madrid, Robérto Carlos betah nganti 11 taun lan wis nyetak 47 gol saka 370 pertandhingan.[1] Cacahe Carlos main ing Real Madrid kaping 584 lan wis gawé 71 gol ing kabèh kompetisi kang dilakoni déning Real Madrid. Januari 2006, Carlos mecahke rekor ing Real Madrid, dhèwèké pemain saka sajabane Spanyol kang wis main kaping 330. Dhèwèké mecahake rekor saka Alfredo Di Stefano kang wis main kaping 329.

Fenerbahce Istanbul[besut | besut sumber]

Robérto Carlos main ing Fenerbache taun taun 2007 nganti 2009.[2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Roberto Carlos Biografi(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  2. ^ (en)Pakaian Rusia Bentak Roberto Carlos(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robérto_Carlos&oldid=1100221"