Itil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Itil
Klitorisvorhaut und Klitoris.jpg
Posisi (1) klitoris dan (2) selubung klitoris (clitoral hood) di piranti kelamin wanita
Clitoris inner anatomy.png

Klitoris iku organ sèksual wanita kang dunungé ana ing sisih ndhuwur ing antarané kaloro labia minora (bibir vagina njero).

Wangun[besut | besut sumber]

Klitoris dumadi saka siji laladan bunder kang diarani kelenjar, lan pérangan kang luwih dawa, karan batang, kang duwé wangun-wangun cekungan mèmper karo kang diduwèni penis. Jaringan bibir pérangan njero racaké nutupi batang klitoris, kang dadi tutup kanggo nglindhungi. Siji-sijiné pérangan klitoris kang bisa dideleng langsung ya iku kelenjaré, kang katon kaya kancing cilik gilap. Ukuran lan wanguné béda-béda ing saben wong. Klitoris bisa dideleng kanthi nyingkap kulit selubung klitoris menyang mburi. Ana akèh banget pucuk saraf sajeroning klitoris lan ing tlatah saubengé.

Fungsi[besut | besut sumber]

Akèhé ujung saraf sajeroning klitoris njalari dadi sènsitif banget marang sénggolan utana penetan langsung utawa ora langsung. Bab iki mèmper karo penis ing priya. Rangsangan ing laladan klitoris bisa nekakaké rasa nikmat, lan dadi siji-sijiné fungsi organ iki kang wis kinawruhan. Klitoris ora ana gayutané karo mbobot, menstruasi, utawa uyuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]