Itil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Itil
Klitorisvorhaut und Klitoris.jpg
Posisi (1) klitoris dan (2) selubung klitoris (clitoral hood) di piranti kelamin wanita
Itil kang lagi ngaceng
Clitoris inner anatomy.png

Itil utawa klitoris iku pérangané pawadonan kang dunungé ana ing sandhuwuré labia minora (lambé vagina njero) cacah loro.

Wujud[besut | besut sumber]

Klitoris dumadi saka siji laladan bunder kang diarani klanjer, lan pérangan kang luwih dawa, karan batang, kang duwé wangun-wangun cekungan mèmper karo kang diduwèni penis. Jaringan bibir pérangan njero racaké nutupi batang klitoris, kang dadi tutup kanggo nglindhungi. Siji-sijiné pérangan klitoris kang bisa dideleng langsung ya iku kelenjaré, kang katon kaya kancing cilik gilap. Ukuran lan wanguné béda-béda ing saben wong. Klitoris bisa dideleng kanthi nyingkap kulit selubung klitoris menyang mburi. Ana akèh banget pucuk saraf sajeroning klitoris lan ing tlatah saubengé. Itil uga bisa ngaceng utawa modhot kayadene palanangan.[butuh sitiran]

Pguna[besut | besut sumber]

Akèhé ujung saraf sajeroning klitoris njalari dadi sènsitif banget marang sénggolan utana penetan langsung utawa ora langsung. Bab iki mèmper karo penis ing priya. Rangsangan ing laladan klitoris bisa nekakaké rasa nikmat, lan dadi siji-sijiné fungsi organ iki kang wis kinawruhan. Klitoris ora ana gayutané karo mbobot, menstruasi, utawa uyuh.[butuh sitiran]

Clitoris duwe akeh endhase saraf, lan yaiku zona erogenous wanita sing paling sensitif lan umume dadi sumber anatomi utama kesenengan seksual wanita. Nalika ngrangsang seksual, bisa uga nuwuhake gangguan seksual wanita. Stimulasi seksual, kalebu ngaceng, bisa nyebabake stimulasi mental, foreplay karo pasangan seksual, utawa masturbasi, lan bisa nyebabake orgasme. Stimulasi seksual sing paling efektif ing organ iki biasane kanthi manual utawa lisan (cunnilingus), sing asring diarani stimulasi klitoris langsung; ing kasus sing melu penembusan seksual, kegiatan kasebut uga bisa diarani stimulasi klitoris tambahan utawa dibantu.

Stimulasi clitoral langsung kalebu stimulasi fisik menyang anatomi eksternal - glans, hood, lan batang njaba. Stimulasi labia minora (lambe batin), amarga sesambungan eksternal karo kelenjar lan hood, bisa uga duwe efek sing padha karo stimulasi clitoral langsung. Sanajan wilayah kasebut bisa uga nampa stimulasi fisik sing ora langsung sajrone kegiatan seksual, kaya ta nalika gesekan karo labia majora (lambe njaba), stimulasi klitoris sing ora langsung luwih umum kena pengaruh seng nembus penis. Penus-anal penus bisa uga ora langsung ngrangsang klitoris kanthi saraf sensori sing dituduhake (utamane saraf pudendal, sing ndadekake saraf syaraf inferior lan dibagi dadi loro cabang terminal: saraf perineal lan saraf dorsal saka clitoris).

Pranala njaba[besut | besut sumber]