Tretep, Tretep, Temanggung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tretep
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènTemanggung
KacamatanTretep
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Pepadhet-

Tretep iku salah sawijining désa ing Kacamatan Tretep, Kabupatèn Temanggung, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.[1] Désa iki wewatesan:

Géografi lan démografi[besut | besut sumber]

Désa Tretep sing dumunung ing èlevasi 1.176 m saka lumahing segara lan leté 1 km saka kutha krajan kacamatan Tretep lan 40 km saka kutha krajan Kabupatèn. Désa iki jembaré 301 ha sing kapérang dadi lahan sawah – ha lan lahan dudu sawah 301 ha. Saka Lahan dudu sawah dipigunakaké kanggo Wangunan/pekarangan, tegal/huma, lan alas nagara. Ing Désa Tretep ana 3 dhusun sing dumadi saka 3 Rukun warga (RW) lan 10 Rukun tetangga (RT) lan 490 Rumah tangga. Cacahing sing ndunungi 2.006 jiwa dumadi saka 490 jiwa lanang lan 985 jiwa wadon.

ing sisih lor karo: ---
ing sisih kidul karo: ---
ing sisih kulon karo: ---
ing sisih wétan karo: ---

Ékonomi lan sosial[besut | besut sumber]

Padunung duwé panguripan minangka wong tani tuwuhan pangan, perkebunan, indhustri pangolahan, yasan, dedagangan, hotèl & restoran,Pengangkutan & komunikasi lan jasa-jasa liyané. Sajeroning babagan pendhidhikan, cacahing sing ndunungi umur sadhuwuring 5 taun sing lulus PT/Universitas 20 jiwa, Tamat Akademi 10 jiwa, Tamat SLTA/sadrajat 132 jiwa, tamat SLTP/ sadrajat 191 jiwa, Tamat SD/sadrajat 1.298 jiwa, Ora tamat SD 38 jiwa, Durung tamat SD 254 jiwa lan durung/ ora sekolah 71 jiwa. Kanggo sarana pendhidhikan ana 1 unit TK, 1 unit SD, 1 unit SMP dan-unit SMU. Babagan kaséhatan ana Prasarana kaséhatan 1 unit Puskesmas,-Puskesmas pembantu, 4 unit Posyandu lan-unit Polides. Sato iwèn sing dibudidaya ing désa iki wujud Sapi, wedhus/domba, lan pitik buras.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Tretep, Temanggung, Jawa Tengah

Désa/Kelurahan: Bendungan | Bojong | Bonjor | Campureja | Danareja | Nglarangan | Sigedong | Simpar | Tempelsari | Tlaga | Tretep