Wong Jawa: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(→‎top: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan)
[[Républik Rakyat Cina]]: '''400'''.<br />
[[Korea Selatan]]: '''20'''.<br />
|langs=[[basa Jawa]], [[basa Indonésia]], [[basa Melayu]], [[basa Madura]], [[basa WalandaNèderlan]], [[basa Prancis]], [[Basa Cina]], [[basa Mandarin]], [[basa Korea]] lan liya-liya.
|rels=[[Islam]], [[Kristen]], [[Hindhu]], [[Buda]] lan [[Kajawèn]],
|related=[[Wong Sundha]], [[Wong Madura]], [[Wong Bali]].
}}
'''Suku Jawa''' (Jawa ngoko: '''wong Jawa/ꦮꦺꦴꦁꦗꦮ''', krama: '''tiyang Jawi‌/ꦠꦶꦪꦁꦗꦮꦶ''') iku suku bangsa utawa kelompok [[etnis|ètnis]] sing asalé saka [[Pulo Jawa]] bagéyan tengah lan wetanwétan. Nanging ing abad kaping 21 wong Jawa wis sumebar ing saindhenging Nuswantara lan sajabané. Cacahé manawa watara 90 yuta. Asalé saka pulo [[Jawa]] lan utamané ing [[Jawa Tengah|Propinsi Jawa Tengah]] lan [[Jawa Wétan]]. Ananging ing propinsi [[Jawa Kulon]] uga akèh tinemu Suku Jawa, utamané ing Kabupatèn Indramayu lan [[Cirebon]] sing mayoritas masarakaté minangka wong-wong Jawa sing migunakaké basa lan budaya Jawa, lan ing [[Banten]] lan uga ing [[DKI|Jakarta]] akèh sumebar wong Jawa. Saliyané suku Jawa baku, ana uga subsuku [[Osing]] lan [[Tengger]].
 
== Basa ==
352.737

besutan

Menu navigasi