Kabupatèn Wanasaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kabupaten Wonosobo)
Kabupatèn Wanasaba
Lambang Wonosobo.jpg
Lambang Wanasaba
Sesanti: "ASRI (Aman, Sehat, Rapi, Indah)"
Gambar:Locator kabupatèn wonosobo.png
Dina Dadi: 24 Juli 1825
Kutha krajan: Wanasaba
Bupati: Kholiq Arif
Wakil Bupati: Maya Rosida
Jembar
 - Total:

984,68 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

15 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 760.000 (2003)
+/- 772 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Wanasaba (panulisan ing basa Indonésia Wonosobo) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah, kutha Wanasaba iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 984,68 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Sapérangan gedhé wewengkon Kabupatèn Wanasaba arupa laladan pagunungan. Pérangan wétan (tapel wates karo Kabupatèn Temanggung) dumunung loro gunung geni: Gunung Sindoro (3.136 mèter) lan Gunung Sumbing (3.371 mèter). Laladan lor minangka pérangan saka Dhataran Dhuwur Dieng, kanthi pucuké Gunung Prahu (2.565 mèter). Ing sisih kidul, dumunung Wadhuk Wadaslintang.

Kutha krajan Kabupatèn Wanasaba dumunung ing tengah-tengah wewengkon Kabupatèn, sing dadi laladan hulu Kali Serayu. Wanasaba diliwati dalan provinsi sing nggabungaké Kutha Semarang-Kutha Purwakerta.

Makna Lambang[besut | besut sumber]

  1. Garis-garis vertikal awarna ireng maknané curah udan kanthi intènsitas dhuwur.
  2. Loro gunung nandhakaké yèn Kutha Wanasaba sing ASRI dumunung ing sikiling Gunung Sindoro lan Gunung Sumbing.
  3. Garis gelombang horisontal awarna kuning mertandhani yèn ing laladan Wanasaba akèh tinemu sumber banyu.
  4. Pari lan kapas sing kagambar ing pinggir pledge mertandhani yèn Wanasaba iku laladan subur.
  5. Tulisan SWATANTRA ing pita putih duwé tékad supaya Wanasaba dadi laladan sing swatantra.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Peta pamérangan wewengkon ing Kabupatèn Wanasaba.

Kabupatèn Wanasaba ketata saking 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanasaba ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]