Kabupatèn Wanasaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kabupaten Wonosobo)
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Kabupatèn Wanasaba
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦮꦤꦱꦧ
150px
Lambang Kabupatèn Wanasaba
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦮꦤꦱꦧ
Moto: Wonosobo ASRI
(Aman, Sehat, Rapi, Indah)
Semboyan: Pusakaning Dwi Pujangga Nyawiji


Berkas:Locator kabupatèn wonosobo.png
Peta lokasi Kabupatèn Wanasaba
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦮꦤꦱꦧ di Jawa Tengah
Koordinat: 7°21′S 109°53′E / 7.350°S 109.883°E / -7.350; 109.883
Propinsi Jawa Tengah
Tanggal peresmian -
Ibu kota Wonosobo
Pamaréntahan
 - Bupati Eko Purnomo, SE., MM [1]
 - DAU Rp. 748.447.761.000.-(2015)[2]
Luas 984.68 Km²[3]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 900.653 jiwa 2014[4]
 - Kepadatan 915 Jiwa/Km²
Démografi
 - Kode area telepon 0286
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Flora resmi Karika
 - Fauna resmi Domba
Situs web www.wonosobokab.go.id

Kabupatèn Wanasaba (panulisan ing basa Indonésia Wonosobo) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah, kutha Wanasaba iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 984,68 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Sapérangan gedhé wewengkon Kabupatèn Wanasaba arupa laladan pagunungan. Pérangan wétan (tapel wates karo Kabupatèn Temanggung) dumunung loro gunung geni: Gunung Sindoro (3.136 mèter) lan Gunung Sumbing (3.371 mèter). Laladan lor minangka péranganing Dhataran Dhuwur Dieng, kanthi pucuké Gunung Prahu (2.565 mèter). Ing sisih kidul, dumunung Wadhuk Wadaslintang.

Kutha krajan Kabupatèn Wanasaba dumunung ing tengah-tengah wewengkon Kabupatèn, sing dadi laladan hulu Kali Serayu. Wanasaba diliwati dalan provinsi sing nggabungaké Kutha Semarang-Kutha Purwakerta.

Makna Lambang[besut | besut sumber]

  1. Garis-garis vertikal awarna ireng maknané curah udan kanthi intènsitas dhuwur.
  2. Loro gunung nandhakaké yèn Kutha Wanasaba sing ASRI dumunung ing sikiling Gunung Sindoro lan Gunung Sumbing.
  3. Garis gelombang horisontal awarna kuning mertandhani yèn ing laladan Wanasaba akèh tinemu sumber banyu.
  4. Pari lan kapas sing kagambar ing pinggir pledge mertandhani yèn Wanasaba iku laladan subur.
  5. Tulisan SWATANTRA ing pita putih duwé tékad supaya Wanasaba dadi laladan sing swatantra.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Peta pamérangan wewengkon ing Kabupatèn Wanasaba.

Kabupatèn Wanasaba ketata saking 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanasaba ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ "Penetapan Hasil Pilkada 2015 Kabupaten Wonosobo" (PDF). Dijupuk 4 Maret 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Rincian Dana Alokasi Umum per Provinsi Kabupaten Kota 2015" (PDF). Dijupuk 5 Maret 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "SIPD (Sistem Informasi Pembangunan Daerah)". Dijupuk 11 Maret 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "Kabupatèn-Kementerian Dalam Negeri-Republik Indonesia". Dijupuk 11 Maret 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)