Guwosobokerto, Welahan, Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guwasabakerta
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènJepara
KacamatanWelahan
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

Guwasabakerta (cara Indonésia: Guwosobokerto) iku désa ing Kacamatan Welahan, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sejarahe jengene Désa Guwosobokerto (Basa Indonésia),nanging ning Guwasabakerta (Basa Jawa). Guwosobokerto menurut basa: GUWO (Goa), SOBO (Mampir/ Berkunjung), KERTA (Tentram / aman / ayem) Guwosobokerto menurut Istilah: Guwosobokerto ya iku Guwa panggonan mampir ingkang aman. Konon ning désa iki wonten Guwo (Guwa) sing aman di parani. mangka désa iki diwènèhi dijeneng Désa Guwosobokerto.

Guwosobokerto Désa Peternakan Kebo[besut | besut sumber]

Désa Guwosobokerto mayoritas wargane duwé Peternakan Kebo.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Welahan, Jepara, Jawa Tengah

Kelurahan: Brantaksekarjati | Bugo | Gedangan | Gidangelo | Guwosobokerto | Kalipucang Kulon | Kalipucang Wetan | Karanganyar | Kedungsarimulyo | Kendengsidialit | Ketilengsingolelo | Sidigede | Telukwetan | Ujungpandan | Welahan