Brantaksekarjati, Welahan, Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Brantaksekarjati
Désa
Nagara  Indonésia
Provinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Jepara
Kacamatan Welahan
Pamaréntahan
 • Lurah désa -
Jembar -
Gunggunging warga -
Pepadhet -

Brantaksekarjati iku désa ing Kacamatan Welahan, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Désa Brantaksekarjati kadadéan saka tembung Brantak (Jenengé Kembang Jati), Sekar Jati (Kembang Wit Jati) awit rikala jaman kapungkur ing désa iki akèh wit Jati sing ngembang. Banjur wong-wong ngarani désa iki Désa Brantaksekarjati.

Désa Payung Kertas[besut | besut sumber]

Désa iki uga kerep diarani désa payung kertas lan désa Gantunga kunci sebab ing désa Brantaksekarjati iki mayoritas wargané gawé payung dluwang lan gantungan kunci awangun lombok, semangka, lan sak pituruté.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Désa Brantaksekarjati duwé klub bal-balan sing jenengé OSAS FC (Organisasi Sepakbola Anak Sekarjati Football Club) lan SYUBAN SYURO FC. OSAS FC sing manggon ing Stadion Gelora Bumi Karjati.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Welahan, Jepara, Jawa Tengah

Kelurahan: Brantaksekarjati | Bugo | Gedangan | Gidangelo | Guwosobokerto | Kalipucang Kulon | Kalipucang Wetan | Karanganyar | Kedungsarimulyo | Kendengsidialit | Ketilengsingolelo | Sidigede | Telukwetan | Ujungpandan | Welahan