Kalinyamatan, Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kalinyamatan
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Pamaréntahan
 • Camat Diyar Susanto. SH. MH

[[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] {{{nama dati2}}}]]

[[Kategori:Kalinyamatan, {{{nama dati2}}}| ]]

Kalinyamatan iku kacamatan ing kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan Kalinyamatan lair taun 2002 sadurungé kacamatan Kalinyamatan gabung karo Kacamatan Pecangaan, Kacamatan Kalinyamatan dumunung ing kutha Kalinyamatan sing diyasa Sunan Hadiri ya iku ing laladan désa Kriyan, Robayan, Bakalan, Margayasa, Purwaganda wewengkon kasebut dikubengi témbok bètèng sing kukuh. Kraton Kalinyamat biyèn dumunung ing désa Kriyan. Ananging wewengkon Kacamatan Kalinyamatan ora mung dumadi saka Désa Kriyan, Robayan, Bakalan, Margoyoso, Purwogondo, nanging uga Désa Sendang, Damarjati, Pendosawalan, Banyuputih, Bandungrejo, Manyargading, lan Batukali. Dibanguné Kacamatan Kalinyamat amarga Kacamatan Pecangaan dirasa keliwat jembar, uga kanggo mèngeti Kutha Kalinyamatan.

Tokoh[besut | besut sumber]

  • Ratu Kalinyamat
  • Tumenggung Cendol
  1. Bakalan
  2. Bandungrejo
  3. Banyuputih
  4. Batukali
  5. Damarjati
  6. Kriyan
  7. Manyargading
  8. Margoyoso
  9. Pendosawalan
  10. Purwogondo
  11. Robayan
  12. Sendang

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Ing Kalinyamatan ana sawetara fasilitas pendhidhikan, antarané: Pendhidhikan Formal:

Sekolah Dasar (Elementary School):

  • SDN 1 Bakalan
  • SDN 2 Bakalan
  • SDN 3 Bakalan
  • SDN 4 Bakalan
  • SDN 1 Bandungrejo
  • SDN 2 Bandungrejo
  • SDN 3 Bandungrejo
  • SDN 4 Bandungrejo
  • SDN 1 Banyuputih
  • SDN 2 Banyuputih
  • SDN 3 Banyuputih
  • SDN 4 Banyuputih
  • SDN 1 Batukali
  • SDN 2 Batukali
  • SDN 3 Batukali
  • SDN 4 Batukali
  • SDN 1 Damarjati
  • SDN 2 Damarjati
  • SDN 3 Damarjati
  • SDN 4 Damarjati
  • SDN 1 Kriyan
  • SDN 2 Kriyan
  • SDN 3 Kriyan
  • SDN 4 Kriyan
  • SDN 1 Manyargading
  • SDN 2 Manyargading
  • SDN 3 Manyargading
  • SDN 4 Manyargading
  • SDN 1 Margoyoso
  • SDN 2 Margoyoso
  • SDN 3 Margoyoso
  • SDN 4 Margoyoso
  • SDN 1 Pendosawalan
  • SDN 2 Pendosawalan
  • SDN 3 Pendosawalan
  • SDN 4 Pendosawalan
  • SDN 1 Purwogondo
  • SDN 2 Purwogondo
  • SDN 3 Purwogondo
  • SDN 4 Purwogondo
  • SDN 1 Robayan
  • SDN 2 Robayan
  • SDN 3 Robayan
  • SDN 4 Robayan
  • SDN 1 Sendang
  • SDN 2 Sendang
  • SDN 3 Sendang
  • SDN 4 Sendang
  • SDIT Islam Sultan Agung 5, Kriyan
  • MI Tasywiqush Shogirin, Robayan

Sekolah Menengah Pertama ( Junior High School)

  • SMPN 1 Kalinyamatan,Damarjati
  • SMPN 2 Kalinyamatan, Batukali
  • SMP Islam Sultan Agung 3, Kriyan
  • SMP Muhamadiyah, Purwogondo
  • MTS Al-Falah, Margoyoso
  • MTS Darul Ulum, Purwogondo
  • MTS Nurul Islam, Kriyan
  • MTS Tasywiqul Banat, Robayan

Sekolah Menengah Atas ( Senior High School):

  • SMKN Kalinyamatan, Batukali
  • SMA Islam Sultan Agung 2, Kriyan
  • MA Al-Falah, Margoyoso
  • MA Darul Ulum, Purwogondo
  • MA Nurul Islam, Kriyan
  • MA Tasywiqul Banat, Robayan

Perguruan Tinggi ( University ):

  • Akademi Perikanan Kalinyamat (APRIKA), Kriyan

Pendhidhikan Non Formal:

  • TPQ Baitul Mustaqin, Robayan
  • Madrasah Diniyah Awwaliyah Al-Azhar, Robayan
  • Madrasah Diniyah Wustho Al-Azhar, Robayan
  • Pondok Pesantren Miftahul Ulum, Robayan
  • Pondok Pesantren Kuran Ar-Roudloh, Robayan
  • Pondok Pesantren Al-Fatah, Robayan
  • Pondok Pesantren Baiturrochim, Robayan
  • Pondok Pesantren Ash-Shiddqi, Robayan
  • Pondok Pesantren Nailun Najah, Kriyan
  • Pondok Pesantren Al-Falah, Bakalan
  • Pondok Pesantren Al-Hidayah, Purwogondo
  • Pondok Pesantren Rodlatul Huda, Margoyoso

wisata[besut | besut sumber]

Wisata Kulawarga[besut | besut sumber]

  • Tiara Park Waterboom, Purwogondo, ning Purwogondo
  • Kolam Pemancingan dan Rumah Makan, ning Batukali

Wisata Sajarah[besut | besut sumber]

Siti Inggil ya iku Singgasanane Kraton Kalinyamat.

Kutha Bedhah ya iku asalé Pasar ning jaman kraton Kalinyamat sing di bom Walanda.

Wisata Religi[besut | besut sumber]

Wisata Budaya[besut | besut sumber]

  • Pesta Baratan (diadakno tanggal 15 sya'ban)
  • Premonan (Premonan ya iku koyo Dandangan ning Kabupatèn Kudus, lan Dogderan ning Kota Semarang nanging diadakno sesasi ning sasi Ramadhan)
  • Pesta Obor (Diadakno malem takbiran Idhul Adha ning Bandungrejo)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kacamatan Kalinyamatan