Gidangelo, Welahan, Jepara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gidangelo
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènJepara
KacamatanWelahan
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Pepadhet-

Gidangelo iku salah siji désa / kalurahan ing Kacamatan Welahan, Kabupatèn Jepara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Géografi[besut | besut sumber]

Gidangelo ya iku désa paling cilik ning Kacamatan Welahan. Ning pérangan Kulon berbatesan Désa Guwosobokerto, Ning pérangan Wétan berbatesan karo Désa Ketilengsingolelo, lan ning Sebelah Lor batesan karo Désa Kendeng sidialit, sedangkan ning Kidul batesan karo Désa Welahan lan Désa Bugo.

Gidangelo Désa Kreneng[besut | besut sumber]

Sebabe warga désa Gidangelo mayoritas matapencahariane nggawe Kerajinan Kreneng sangko pohon pring (bambu). Kreneng punika kanggo papan buah, sayur, kerajinan gerabah.

Fasilitas[besut | besut sumber]

Ning Gidangelo wonten fasilitas:

  • Masjid
  • Mushola
  • Sekolah

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Welahan, Jepara, Jawa Tengah

Kelurahan: Brantaksekarjati | Bugo | Gedangan | Gidangelo | Guwosobokerto | Kalipucang Kulon | Kalipucang Wetan | Karanganyar | Kedungsarimulyo | Kendengsidialit | Ketilengsingolelo | Sidigede | Telukwetan | Ujungpandan | Welahan