Menyang kontèn

Eparki Sendai lan Jepang Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Greja Ortodoks ing Hakodate.

Eparki Sendai lan Jepang Wetan yaiku eparki saka Greja Ortodoks Jepang, sing ana ing kutha Sendai, Jepang, lan tahtane ana ing Katedral Pangabaran Kabar Apik.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 1906, Santo Nikolas saka Jepang ngadegake vikariat Tokyo sing dadi pusat saka misi Ortodoks Ruslan ing Jepang. Ing 10 April 1970, nalika status otonom diwenehi marang Greja Ortodoks Jepang, eparki Sendai didegake, sing kalebu 24 paroki ing Hokkaidō lan bagean wetan Honshū.[1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Visita del Patriarca di Mosca a Sendai