Menyang kontèn

Eparki Koréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Eparki Korea)
Greja Ortodoks Tritunggal Suci, Pyongyang.

Eparki Korea (Rusia: Корейская епархия, Koréa: 대한교구) yaiku eparki saka Eksarkat Patriarkat Asia Kidul-wetan saka Greja Ortodoks Ruslan. Eparki kasebut kalebu wilayah Korea Lor lan Korea Kidul.[1]

Eparki kasebut didegake dening Sinode Kudus ing 26 Februari 2019. Ordinaris administatife wiwitan dijabat dening Sergius (Chashin) saka 26 Februari 2019 nganti 4 April 2019. Ing 4 April 2019, Teofanes (Kim) wiwitan ngejabat minangka ordinaris administratif saka eparki kasebut.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.patriarchia.ru/db/text/5380625.html
  2. "Правящим архиереем Корейской епархии назначен архиепископ Кызыльский Феофан / Новости / Патриархия.ru". Патриархия.ru (ing basa Rusia). Dibukak ing 2019-04-05.