Daftar Perdana Menteri Belgia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daftar ini nuduhaké daftar Perdana Menteri Belgia sing diarani Premier Ministre ing basa Prancis, Eerste Minister ing basa Walanda, lan Premierminister ing basa Jerman.

Daftar[sunting | sunting sumber]

Perdana Menteri Partai Periode Jabatan Sukubangsa Basa ibu
1. E.C. de Gerlache Katulik 26 Februari 1831 - 4 Maret 1831
2. J.L.J. Lebeau Liberal 28 Maret 1831 - 21 Juli 1831
3. F.A. de Muelenaere Katulik 24 Juli 1831 - 20 Oktober 1832
4. A.J. Goblet d'Alviella Liberal 20 Oktober 1832 - 4 Agustus 1834
5. B.Th. de Theux de Meylandt Katulik 4 Agustus 1834 - 18 April 1840
J.L.J. Lebeau (kapindho) Liberal 18 April 1840 - 13 April 1841
6. J.B. Nothomb Liberal 13 April 1841 - 30 Juli 1845
7. J.S. Van de Weyer Liberal 30 Juli 1845 - 31 Maret 1846
B.Th. de Theux de Meylandt (periode ke-2) Katulik 31 Maret 1846 - 12 Agustus 1847
8. Ch.L. Rogier Liberal 12 Agustus 1847 - 31 Oktober 1852
9. H.G.J.M.H. de Brouckère Liberal 31 Oktober 1852 - 30 Maret 1855
10. P.J.F. de Decker Katulik 30 Maret 1855 - 9 November 1857
Ch.L. Rogier (periode ke-2) Liberal 9 November 1857 - 3 Januari 1868
11. H.J.W. Frère-Orban Liberal 3 Januari 1868 - 2 Juli 1870
12. J.J. d'Anethan Katulik 2 Juli 1870 - 7 Desember 1871
13. J.E.X. Malou Katulik 7 Desember 1871 - 19 Juni 1878
H.J.W. Frère-Orban (periode ke-2) Liberal 19 Juni 1878 - 16 Juni 1884
J.E.X. Malou (periode ke-2) Katulik 16 Juni 1884 - 26 Oktober - 1884
14. A.M.F. Beernaert Katulik 26 Oktober - 1884 - 26 Maret 1894
15. J.Ph.M. de Burlet Katulik 26 Maret 1894 - 25 Februari 1896
16. P.J. de Smet de Naeyer Katulik 25 Februari 1896 - 24 Januari 1899
17. J.H.P.F. Vandenpeereboom Katulik 24 Januari 1899 - 5 Agustus 1899
P.J. de Smet de Naeyer (periode ke-2) Katulik 5 Agustus 1899 - 2 Mei 1907
18. J.H.G.M. de Trooz Katulik 2 Mei 1907 - 9 Januari 1908
19. F.V.M.G. Schollaert Katulik 9 Januari 1908 - 17 Juni 1911
20. Ch.M.P.A. de Broqueville Katulik 17 Juni 1911 - 1 Juni 1918
21. G.F.M. Cooreman Katulik 1 Juni 1918 - 21 November 1918
22. L.F.G. Delacroix Katulik 21 November 1918 - 20 November 1920
23. H.V. Carton de Wiart Katulik 20 November 1920 - 16 Desember 1921
24. G.E.L. Theunis Katulik 16 Desember 1921 - 13 Mei 1925
25. A.J.M.J. Vande Vyvere Katulik 13 Mei 1925 - 17 Juni 1925
26. P.A.M.J. Poullet Katulik 17 Juni 1925 - 20 Mei 1926
27. H. Jaspar Katulik 20 Mei 1926 - 6 Juni 1931
28. J.L.J.L. Renkin Katulik 6 Juni 1931 - 22 Oktober 1932
Ch.M.P.A. de Broqueville (periode ke-2) Katulik 22 Oktober 1932 - 20 November 1934
G.E.L. Theunis (periode ke-2) Katulik 20 November 1934 - 25 Maret 1935
29. P.G. van Zeeland Katulik 25 Maret 1935 - 24 November 1937
30. P.E. Janson Liberal 24 November 1937 - 15 Mei 1938
31. P.H.Ch. Spaak Sosialis 15 Mei 1938 - 22 Februari 1939
32. H.M.E. Pierlot Katulik 22 Februari 1939 - 12 Februari 1945
33. A.H. van Acker BSP-PSB 12 Februari 1945 - 13 Maret 1946
P.H.Ch. Spaak (periode ke-2) BSP-PSB 13 Maret 1946 - 31 Maret 1946
A.H. van Acker (periode ke-2) BSP-PSB 31 Maret 1946 - 3 Agustus 1946
34. C. Huysmans BSP-PSB 3 Agustus 1946 - 20 Maret 1947
P.H.Ch. Spaak (periode ke-3) BSP-PSB 20 Maret 1947 - 11 Agustus 1949
35. G.F.M. Eyskens PSC-CVP 11 Agustus 1949 - 8 Juni 1950
36. J.P. Duvieusart PSC-CVP 8 Juni 1950 - 16 Agustus 1950
37. J.C.L.M.E. Pholien PSC-CVP 16 Agustus 1950 - 15 Januari 1952
38. J.M.J. Van Houtte PSC-CVP 15 Januari 1952 - 23 April 1954
A.H. van Acker (periode ke-3) BSP-PSB 23 April 1954 - 26 Juni 1958
G.F.M. Eyskens (periode ke-2) PSC-CVP 26 Juni 1958 - 25 April 1961
39. Th.J.A.M. Lefèvre PSC-CVP 25 April 1961 - 28 Juli 1965
40. P.Ch.J.M. Harmel PSC-CVP 28 Juli 1965 - 19 Maret 1966
41. P.E.F.H. Vanden Boeynants PSC-CVP 19 Maret 1966 - 17 Juli 1968 Flandria (Brussel) Prancis
G.F.M. Eyskens (periode ke-3) CVP 17 Juli 1968 - 26 Januari 1973
42. E.J.I. Leburton BSP-PSB 26 Januari 1973 - 25 April 1974
43. L.C. Tindemans CVP 25 April 1974 - 20 Oktober 1978
P.E.F.H. Vanden Boeynants (kaping 2) PSC 20 Oktober 1978 - 3 Maret 1979
44. W.A.E. Martens CVP 3 Maret 1979 - 31 Maret 1981
45. M.M.F. Eyskens CVP 31 Maret 1981 - 17 Desember 1981
W.A.E. Martens (periode kaping 2) CVP 17 Desember 1981 - 7 Maret 1992
46. J.L.J.M. Dehaene CVP 7 Maret 1992 - 12 Juli 1999
47. G.M.M.L. Verhofstadt VLD 12 Juli 1999 - 20 Maret 2008
48. Y.C.D. Leterme CD&V 20 Maret 2008 Walonia, Flandria Walanda, Prancis

Garis wektu wiwit Perang Donya I[sunting | sunting sumber]