Afrika Lèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Peta Afrika. Nagara-nagara kang diwernani ijo tuwa iku nagara-nagara Afrika Lor miturut dhéfinisi PBB. Nagara-nagara liya kang kerep dianggep pérangan Afrika Lor diwernani ijo enom.

Afrika Lor iku tlatah ing bawana Afrika kang budaya lan kang ndunungi béda karo laladan ing Afrika liyané. Padunung Afrika Lor sabagéan gedhé kalebu ras kulit putih lan penutur basa Afro-Asia kang nganut agama Islam.

Nagara-nagara Afrika Lor kerep uga karan nagara-nagara Maghribi.

Pratélan nagara-nagara ing Afrika Lor, miturut dhéfinisi PBB:[1]

Kadhangkala nagara-nagara ing ngisor iki uga dilebokaké Afrika Lor:

Laladan Afrika Lor diwatesi Ara-ara Sahara saka laladan Afrika liyané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]