Dhaptar kecamatan lan kelurahan ing Kutha Surakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ing ngisor iki dhaftar kacamatan lan kalurahan ing kutha Surakarta sarta kodhe pos lan data sensus sing ndunungi 2010. Kutha Surakarta duwé 5 kacamatan lan 51 kalurahan kanthi kodhe pos 57110 nganti 57157. Saben taun 2010 gunggung sing ndunungi limang kacamatan Surakarta ya iku 500.642 sing dumadi saka 243.363 priya lan 257.279 wanita (rasio 94.59). Tingkat kapadhetan sing ndunungi Surakarta ya iku 11.370 jiwa/km2, utawa kapadhetan paling dhuwur ing Jawa Tengah (kapadhetan Jawa Tengah mung 992 jiwa/km2).[1]

50px Kodhe Pos 50px Kodhe Pos 50px Kodhe Pos 50px Kodhe Pos 50px Kodhe Pos
Pasar Kliwon 57110 Jebres 57120 Banjarsari 57130 Laweyan 57140 Serengan 57150
Kampung Baru 57111 Sudiroprajan 57121 Timuran 57131 Penumping 57141 Kemlayan 57151
Kauman 57112 Gandekan 57122 Keprabon 57131 Sriwedari 57141 Jayengan 57152
Kedung Lumbu 57113 Sewu 57123 Ketelan 57132 Purwosari 57142 Kratonan 57153
Baluwarti 57114 Jagalan 57124 Punggawan 57132 Kerten 57143 Tipes 57154
Gajahan 57115 Pucang Sawit 57125 Kestalan 57133 Jajar 57144 Serengan 57155
Joyosuran 57116 Jebres 57126 Setabelan 57133 Karangasem 57145 Danukusuman 57156
Semanggi 57117 Mojosongo 57127 Gilingan 57134 Pajang 57146 Joyotakan 57157
Pasar Kliwon 57118 Tegalharjo 57128 Nusukan 57135 Sondakan 57147
Sangkrah 57119 Purwadiningratan 57128 Kadipiro 57136 Laweyan 57148
Kepatihan Wétan 57129 Banyuanyar 57137 Bumi 57148
Kepatihan Kulon 57129 Sumber 57138 Penularan 57149
Manahan 57139
Mangkubumen 57139

Pratélan miurut abjad[besut | besut sumber]

Kacamatan paling padhet ing Sala aya iku Pasar Kliwon.

Pratélan kacamatan di Surakarta
No. Peta Nama kacamatan Kode Pos Jembar % luas Penduduk % penduduk Kepadatan Laju pertumbuhan
1 50px Banjarsari 57130 14,81 33,63% 157.438 31,45% 10.630/km2 0,25
2 50px Jebres 57120 12,58 28,57% 138.624 27,69% 11.019/km2 0,88
3 50px Laweyan 57140 8,64 19,62% 86.315 17,24% 10.002/km2 -0,21
4 50px Pasar Kliwon 57110 4,82 10,95% 74.145 14,80% 15.383/km2 -0,07
5 50px Serengan 57150 3,19 7,24% 44.120 8,81% 13.830/km2 -0,59
  • Sensus 2010 [1]
Lambang kutha Surakarta
Pratélan kalurahan ing Surakarta
No. Jeneng kalurahan Kodhe Pos Kacamatan
1 Baluwarti 57114 Pasar Kliwon
2 Banyuanyar 57137 Banjarsari
3 Bumi 57148 Laweyan
4 Danukusuman 57156 Serengan
5 Gajahan 57115 Pasar Kliwon
6 Gandekan 57122 Jebres
7 Gilingan 57134 Banjarsari
8 Jagalan 57124 Jebres
9 Jajar 57144 Laweyan
10 Jayengan 57152 Serengan
11 Jebres 57126 Jebres
12 Joyosuran 57116 Pasar Kliwon
13 Joyotakan 57157 Serengan
14 Kadipiro 57136 Banjarsari
15 Kampung Baru 57111 Pasar Kliwon
16 Karangasem 57145 Laweyan
17 Kauman 57112 Pasar Kliwon
18 Kedung Lumbu 57113 Pasar Kliwon
19 Kemlayan 57151 Serengan
20 Kepatihan Kulon 57129 Jebres
21 Kepatihan Wétan 57129 Jebres
22 Keprabon 57131 Banjarsari
23 Kerten 57143 Laweyan
24 Kestalan 57133 Banjarsari
25 Ketelan 57132 Banjarsari
26 Kratonan 57153 Serengan
27 Laweyan 57148 Laweyan
28 Manahan 57139 Banjarsari
29 Mangkubumen 57139 Banjarsari
30 Mojosongo 57127 Jebres
31 Nusukan 57135 Banjarsari
32 Pajang 57146 Laweyan
33 Pasar Kliwon 57118 Pasar Kliwon
34 Penularan 57149 Laweyan
35 Penumping 57141 Laweyan
36 Pucang Sawit 57125 Jebres
37 Punggawan 57132 Banjarsari
38 Purwadiningratan 57128 Jebres
39 Purwosari 57142 Laweyan
40 Sangkrah 57119 Pasar Kliwon
41 Semanggi 57117 Pasar Kliwon
42 Serengan 57155 Serengan
43 Setabelan 57133 Banjarsari
44 Sewu 57123 Jebres
45 Sondakan 57147 Laweyan
46 Sriwedari 57141 Laweyan
47 Sudiroprajan 57121 Jebres
48 Sumber 57138 Banjarsari
49 Tegalharjo 57128 Jebres
50 Timuran 57131 Banjarsari
51 Tipes 57154 Serengan

Rujukan lan pranala njaba[besut | besut sumber]